
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Mleko Mleko | 400 ml ml | ||
Temna čokolada
Temna čokolada (čokolada po izbiri) | 120 g g | ||
Koruzni škrob
Koruzni škrob (ali ostra moka) | 18 g g | ||
Sladkor
Sladkor (po potrebi ) | 5 g g | ||
Začimbe
Začimbe (po želji) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznam5-minutna vroča čokolada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V malce mleka dobro razmešamo koruzni škrob - tako da ni grudic. V preostalo mleko med segrevanjem dodamo nalomljeno čokolado (začimbe) in mešamo, da se čokolada stopi. Tik preden mleko zavre, zmanjšamo ogenj, vmešamo mleko s koruznim škrobom in mešamo, dokler se čokolada ne zgosti. Kuhamo vsega skupaj 2 minuti (če je moka - 5 minut) in vročo čokolado takoj postrežemo.