Preprosto več za vas
Ajdova zvezdna galaksija

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Ajdova kaša Ajdova kaša
(kuhana, kot ostanek hrane)
150 g g
Piščančje bedro Piščančje bedro
(ostanek hrane)
100 g g
Olje Olje1 žlice žlica
Jajca Jajca2
Rdeča čebula Rdeča čebula1
Česen Česen1 stroki strok
Peteršilj Peteršilj10 g g
Drobtine Drobtine2 žlice žlica
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec

Ajdova zvezdna galaksija

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(1)

Priprava

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija in pokrijemo pladenj s papirjem za peko.V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto ali dve.V multipraktik damo ostanek kuhane ajdove kaše, natrgano piščančje meso, prepraženo čebulo in česen, jajci, šopek peteršilja, drobtine, sol in poper. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso, ki se lepo drži skupaj.Maso za polpete prestavimo na papir za peko in jo zgladimo, tako da dobimo dva centimetra debelo plast. Nato s piškotnim izsekovalcem iz mase izrežemo zvezdice in jih odlagamo na pripravljen pladenj. Zvezdice pečemo 10 minut, na sredini pečice in brez ventilacije.

Predlog za postrežbo: Ajdove zvezdice lahko postrežemo kot prigrizek skupaj z različnimi omakami in pečenim krompirjem.

Avtor: Domen Fuks, VVE pri OŠ Turnišče

Mentorica: Doroteja Litrop