Ajdova zvezdna galaksija

Ajdova zvezdna galaksija image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

4 število porcij
    • 150   g ajdova kaša kuhana, kot ostanek hrane
    • 100   g piščančje bedro ostanek hrane
    • 1   žlica olje
    • 2   jajca
    • 1   rdeča čebula
    • 1   strok česen
    • 10   g peteršilj
    • 2   žlice drobtine
    •   ščepec sol
    •   ščepec poper

Priprava

    Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija in pokrijemo pladenj s papirjem za peko. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto ali dve. V multipraktik damo ostanek kuhane ajdove kaše, natrgano piščančje meso, prepraženo čebulo in česen, jajci, šopek peteršilja, drobtine, sol in poper. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso, ki se lepo drži skupaj. Maso za polpete prestavimo na papir za peko in jo zgladimo, tako da dobimo dva centimetra debelo plast. Nato s piškotnim izsekovalcem iz mase izrežemo zvezdice in jih odlagamo na pripravljen pladenj. Zvezdice pečemo 10 minut, na sredini pečice in brez ventilacije.

    Predlog za postrežbo: Ajdove zvezdice lahko postrežemo kot prigrizek skupaj z različnimi omakami in pečenim krompirjem.

    Avtor: Domen Fuks, VVE pri OŠ Turnišče

    Mentorica: Doroteja Litrop