Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija in pokrijemo pladenj s papirjem za peko. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto ali dve. V multipraktik damo ostanek kuhane ajdove kaše, natrgano piščančje meso, prepraženo čebulo in česen, jajci, šopek peteršilja, drobtine, sol in poper. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso, ki se lepo drži skupaj. Maso za polpete prestavimo na papir za peko in jo zgladimo, tako da dobimo dva centimetra debelo plast. Nato s piškotnim izsekovalcem iz mase izrežemo zvezdice in jih odlagamo na pripravljen pladenj. Zvezdice pečemo 10 minut, na sredini pečice in brez ventilacije.
Ajdova zvezdna galaksija
Sestavine
4
število porcij
-
- 150 g ajdova kaša kuhana, kot ostanek hrane
- 100 g piščančje bedro ostanek hrane
- 1 žlica olje
- 2 jajca
- 1 rdeča čebula
- 1 strok česen
- 10 g peteršilj
- 2 žlice drobtine
- ščepec sol
- ščepec poper
Priprava
Predlog za postrežbo: Ajdove zvezdice lahko postrežemo kot prigrizek skupaj z različnimi omakami in pečenim krompirjem.
Avtor: Domen Fuks, VVE pri OŠ Turnišče
Mentorica: Doroteja Litrop