
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ajdova kaša
Ajdova kaša (kuhana, kot ostanek hrane) | 150 g g | ||
Piščančje bedro
Piščančje bedro (ostanek hrane) | 100 g g | ||
Olje Olje | 1 žlice žlica | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Peteršilj Peteršilj | 10 g g | ||
Drobtine Drobtine | 2 žlice žlica | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Poper Poper | ščepec ščepec |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamAjdova zvezdna galaksija
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija in pokrijemo pladenj s papirjem za peko.V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto ali dve.V multipraktik damo ostanek kuhane ajdove kaše, natrgano piščančje meso, prepraženo čebulo in česen, jajci, šopek peteršilja, drobtine, sol in poper. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso, ki se lepo drži skupaj.Maso za polpete prestavimo na papir za peko in jo zgladimo, tako da dobimo dva centimetra debelo plast. Nato s piškotnim izsekovalcem iz mase izrežemo zvezdice in jih odlagamo na pripravljen pladenj. Zvezdice pečemo 10 minut, na sredini pečice in brez ventilacije.
Predlog za postrežbo: Ajdove zvezdice lahko postrežemo kot prigrizek skupaj z različnimi omakami in pečenim krompirjem.
Avtor: Domen Fuks, VVE pri OŠ Turnišče
Mentorica: Doroteja Litrop