Ajdovi piškotki

Ajdovi piškotki image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 200   g ajdova moka
    • 100   g pšenična moka
    • 125   g maslo
    • 120   g rjavi sladkor
    • 1   jajca
    • 5   g pecilni prašek

Priprava

    Najprej z mešalnikom dobro zmešaš maslo, sladkor in jajce, tej mešanici pa dodaš ajdovo in pšenično moko pa še pecilni prašek. Spet dobro pomešaš in zgneteš v testo. Testo daš zdaj počivat v hladilnik za vsaj eno uro. Najboljše, da ga pred tem zaviješ v folijo. Po eni uri ali več testo vzameš iz hladilnika in ga razvaljaš. Posipaš ga še z malo rjavega sladkorja, da bodo piškotki super hrustljavi, potem pa z modelčki narediš piškote. Potem jih daš na pekač in pečeš 20 minut na 180°C. Čez 20 minut, jih lahko že pohrustaš.