
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ajdova moka Ajdova moka | 200 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 100 g g | |
Maslo Maslo | 125 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 5 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAjdovi piškotki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej z mešalnikom dobro zmešaš maslo, sladkor in jajce, tej mešanici pa dodaš ajdovo in pšenično moko pa še pecilni prašek. Spet dobro pomešaš in zgneteš v testo. Testo daš zdaj počivat v hladilnik za vsaj eno uro. Najboljše, da ga pred tem zaviješ v folijo. Po eni uri ali več testo vzameš iz hladilnika in ga razvaljaš. Posipaš ga še z malo rjavega sladkorja, da bodo piškotki super hrustljavi, potem pa z modelčki narediš piškote. Potem jih daš na pekač in pečeš 20 minut na 180°C. Čez 20 minut, jih lahko že pohrustaš.