
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Špageti Špageti | 200 g g | ||
Čebula Čebula | 3 | ||
Paradižnik Paradižnik | 1 | ||
Jajca Jajca | 4 | ||
Mleko Mleko | 100 ml ml | ||
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamAla čopko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Posebej v posodi umešamo jajca in mleko, dodamo sol, poper in zelišča po želji. Prepraženi, nekoliko ohlajeni čebuli primešamo kuhane špagete in jih zalijemo z jajčno mešanico. Špagete stresemo v pomaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in spečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 10-20 minut. Špagetom lahko dodamo tudi kakšno zelenjavo, paradižnik, bučke…
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci vrtca pri OŠ Matije Čopa, Kranjski vrtci.
Fotografija: Saša D. Škrjanec