Ala čopko

Ala čopko image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 200   g špageti
    • 3   čebula
    • 1   paradižnik
    • 4   jajca
    • 100   ml mleko
    • 100   g sir gauda
    • 24   ml olivno olje
    •   mešanica svežih zelišč

Priprava

    Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Posebej v posodi umešamo jajca in mleko, dodamo sol, poper in zelišča po želji. Prepraženi, nekoliko ohlajeni čebuli primešamo kuhane špagete in jih zalijemo z jajčno mešanico. Špagete stresemo v pomaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in spečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 10-20 minut. Špagetom lahko dodamo tudi kakšno zelenjavo, paradižnik, bučke…

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci vrtca pri OŠ Matije Čopa, Kranjski vrtci.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec