Preprosto več za vas
Ala čopko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Špageti Špageti200 g g
Čebula Čebula3
Paradižnik Paradižnik1
Jajca Jajca4
Mleko Mleko100 ml ml
Sir Gauda Sir Gauda100 g g
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč

Ala čopko

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Posebej v posodi umešamo jajca in mleko, dodamo sol, poper in zelišča po želji. Prepraženi, nekoliko ohlajeni čebuli primešamo kuhane špagete in jih zalijemo z jajčno mešanico. Špagete stresemo v pomaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in spečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 10-20 minut. Špagetom lahko dodamo tudi kakšno zelenjavo, paradižnik, bučke…

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci vrtca pri OŠ Matije Čopa, Kranjski vrtci.

Fotografija: Saša D. Škrjanec