Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Posebej v posodi umešamo jajca in mleko, dodamo sol, poper in zelišča po želji. Prepraženi, nekoliko ohlajeni čebuli primešamo kuhane špagete in jih zalijemo z jajčno mešanico. Špagete stresemo v pomaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in spečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 10-20 minut. Špagetom lahko dodamo tudi kakšno zelenjavo, paradižnik, bučke…
Ala čopko
Sestavine
1
število pekačev
-
- 200 g špageti
- 3 čebula
- 1 paradižnik
- 4 jajca
- 100 ml mleko
- 100 g sir gauda
- 24 ml olivno olje
- mešanica svežih zelišč
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci vrtca pri OŠ Matije Čopa, Kranjski vrtci.
Fotografija: Saša D. Škrjanec