
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Špageti Špageti | 200 g g | |
Čebula Čebula | 3 | |
Paradižnik Paradižnik | 1 | |
Jajca Jajca | 4 | |
Mleko Mleko | 100 ml ml | |
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAla čopko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Posebej v posodi umešamo jajca in mleko, dodamo sol, poper in zelišča po želji. Prepraženi, nekoliko ohlajeni čebuli primešamo kuhane špagete in jih zalijemo z jajčno mešanico. Špagete stresemo v pomaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in spečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 10-20 minut. Špagetom lahko dodamo tudi kakšno zelenjavo, paradižnik, bučke…
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci vrtca pri OŠ Matije Čopa, Kranjski vrtci.
Fotografija: Saša D. Škrjanec