
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranji zrezki
Puranja prsa Puranja prsa | 1000 g g | |
Jajca Jajca | 3 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | |
Drobtine Drobtine | 400 g g | |
Sezam Sezam | 40 g g | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 250 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Mleko Mleko | 0,5 dl dl |
Hrustljavi pastinak
Pastinak Pastinak | 500 g g | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 500 ml ml | |
Sol Sol |
Majoneza z brusnicami in ocvirki
Majoneza Majoneza | 250 g g | |
Suhe brusnice Suhe brusnice | 50 g g | |
Ocvirki Ocvirki | 80 g g |
Ciabatta
Ciabatta Ciabatta | 2 | |
Mlada špinača Mlada špinača | 300 g g | |
Sir ementalec Sir ementalec | 150 g g | |
Slanina Slanina | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAlpski sendvič s puranom po dunajsko, hrustljavim pastinakom in majonezo z brusnicami in ocvirki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranji zrezki
Puranje prsi narežemo na rezine, jih damo v vrečko in z obeh strani rahlo potolčemo
V posodi penasto stepemo jajca, jim dodamo malce soli in kanček mleka. V drugo posodo stresemo krušne drobtine in sezam, v tretjo pa presejano pšenično moko.
Puranje zrezke solimo in popramo ter paniramo po dunajsko (v moki, stepenih jajcih in drobtinah) ter odlagamo na papir za peko.
V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem postopoma ocvremo puranje zrezke, da nastane na obeh straneh zlato rjava skorjica. Odlagamo na cedilo ali na papirnate brisače, da popivnajo odvečno maščobo.
Hrustljavi pastinak
Pastinak olupimo, operemo in naribamo na tanke rezine.
Olje segrejemo na 180°C in postopoma ocvremo rezine pastinaka 2 do 3 minute. Odcedimo na kuhinjskih brisačah in posolimo.
Pastinak je korenasta zelenjava in je v tesnem sorodu s korenjem. Podoben je korenju, vendar svetlejše barve in bolj sladkega okusa, še posebno, ko je kuhan. Je bogat vir vitamina c in vlaknin.
Majoneza z brusnicami in ocvirki
V majonezo vmešamo grobo nasekljane brusnice in ocvirke.
Ciabatta
Ciabatti razrežemo po dolžini in spodnja dela namažemo z majonezo. Obložimo z lističi mlade špinače, ki smo jo prej oprali pod hladno tekočo vodo in osušili. Na špinačo položimo dunajske puranje zrezke,
nanje pa rezino švicarskega ementalca in tanko rezino slanine. Pokrijemo z drugim delom kruha in narežemo na manjše sendviče.
Serviramo s pastinakovim čipsom in preostalo majonezo.
Recept Tomaža Kavčiča (Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.)