Preprosto več za vas
Alpski sendvič s puranom po dunajsko, hrustljavim pastinakom in majonezo z brusnicami in ocvirki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puranji zrezki

Puranja prsa Puranja prsa1000 g g
Jajca Jajca3
Pšenična moka Pšenična moka200 g g
Drobtine Drobtine400 g g
Sezam Sezam40 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje250 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Mleko Mleko0,5 dl dl

Hrustljavi pastinak

Pastinak Pastinak500 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje500 ml ml
Sol Sol

Majoneza z brusnicami in ocvirki

Majoneza Majoneza250 g g
Suhe brusnice Suhe brusnice50 g g
Ocvirki Ocvirki80 g g

Ciabatta

Ciabatta Ciabatta2
Mlada špinača Mlada špinača300 g g
Sir ementalec Sir ementalec150 g g
Slanina Slanina150 g g

Alpski sendvič s puranom po dunajsko, hrustljavim pastinakom in majonezo z brusnicami in ocvirki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Puranji zrezki

Puranje prsi narežemo na rezine, jih damo v vrečko in z obeh strani rahlo potolčemo
V posodi penasto stepemo jajca, jim dodamo malce soli in kanček mleka. V drugo posodo stresemo krušne drobtine in sezam, v tretjo pa presejano pšenično moko.
Puranje zrezke solimo in popramo ter paniramo po dunajsko (v moki, stepenih jajcih in drobtinah) ter odlagamo na papir za peko.
V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem postopoma ocvremo puranje zrezke, da nastane na obeh straneh zlato rjava skorjica. Odlagamo na cedilo ali na papirnate brisače, da popivnajo odvečno maščobo.

Hrustljavi pastinak

Pastinak olupimo, operemo in naribamo na tanke rezine.
Olje segrejemo na 180°C in postopoma ocvremo rezine pastinaka 2 do 3 minute. Odcedimo na kuhinjskih brisačah in posolimo.

Pastinak je korenasta zelenjava in je v tesnem sorodu s korenjem. Podoben je korenju, vendar svetlejše barve in bolj sladkega okusa, še posebno, ko je kuhan. Je bogat vir vitamina c in vlaknin.

Majoneza z brusnicami in ocvirki

V majonezo vmešamo grobo nasekljane brusnice in ocvirke.

Ciabatta

Ciabatti razrežemo po dolžini in spodnja dela namažemo z majonezo. Obložimo z lističi mlade špinače, ki smo jo prej oprali pod hladno tekočo vodo in osušili. Na špinačo položimo dunajske puranje zrezke,
nanje pa rezino švicarskega ementalca in tanko rezino slanine. Pokrijemo z drugim delom kruha in narežemo na manjše sendviče.
Serviramo s pastinakovim čipsom in preostalo majonezo.

Recept Tomaža Kavčiča (Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.)