Preprosto več za vas
Amarant s pečenim korenjem in čičeriko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Amarant Amarant120 g g
Korenje Korenje400 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Čičerika Čičerika240 g g
Olivno olje Olivno olje6 ml ml
Veganska smetana za kuhanje Veganska smetana za kuhanje50 ml ml
Veganski feta sir Veganski feta sir50 g g

Amarant s pečenim korenjem in čičeriko

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

  1. Amarant stehtamo v manjši skodelici (zapomnimo si do kam je segal amarant, ker potem potrebujemo trikratnik vode). Amarant operemo z mlačno vodo. Vodo odcedimo s pomočjo res gostega cedila, ker so semena zelo majhna. V posodo damo opran amarant in vodo, ščepec soli in na zmernem ognju (5 ali 6 od 9) kuhamo 30-35 minut (posodo zapremo s pokrovom, proti koncu ga umaknemo, da po potrebi odvečna voda izpari).
  2. Dobro operemo korenje, ga po potrebi ostrgamo in narežemo po dolgem (lahko tudi na manjše koščke).
  3. Čičeriko odcedimo na cedilu.
  4. V večjo plastično posodo damo korenje in čičeriko, dodamo olivno olje in ščepec soli in dobro premešamo. Mešanico stresemo na pekač (uporabimo papir za peko) in jo v predhodno ogreti pečici na 200°C pečemo 25 minut, vmes malo premešamo, da se korenje in čičerika enakomerno zapečeta iz vseh smeri.
  5. Tik preden sta korenje in čičerika pečena, amarant pa skuhan, damo v manjšo kozico 50 ml veganskega rastlinskega nadomestka iz soje in na manjše kocke narezan veganski sirni nadomestek z okusom fete. Na zmernem ognju (5 od 9) oba nadomestka segrejemo, da se veganska feta stopi.
  6. Kuhan amarant razporedimo po skodelici ali krožniku, dodamo pečeno korenje, hrustljavo zapečeno čičeriko in »sirno« omako za piko na i.