
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Amarant
Amarant Amarant | 90 g g | |
Voda Voda | 3,5 dl dl | |
Rižev napitek Rižev napitek | 1 dl dl | |
Jabolka
Jabolka (polovica) | ||
Cimet Cimet | 1,5 g g | |
Kurkuma Kurkuma | 1,5 g g |
Priloga
Banane Banane | 1 | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 8 ml ml | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 12 ml ml | |
Cimet Cimet | 3 g g | |
Neslane pistacije Neslane pistacije | ||
Indijski oreščki Indijski oreščki | ||
Brusnice Brusnice | ||
Malinova marmelada Malinova marmelada | ||
Sezam Sezam |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAmarat skleda
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Amarant stresi v kozico, ga zalij z vodo in pokrij. Pusti, da voda zavre, zmanjšaj temperaturo na minimum in kuhaj 15 minut (vmes večkrat premešaj). Po 15 minutah kuhanja dodaj rižev napitek, polovico naribanega jabolka, cimet in kurkumo ter vse skupaj kuhaj še 15 minut (oz. tako dolgo, da se zgosti).
V ponev daj 2 žlički kokosovega olja in na koščke narezano banano. Vse skupaj potresi s cimetom in prelij z javorjevim sirupom. Peci na vsaki strani prb. 1-2 minuti (pazi, da banana ne razpade).
Amarant nadevaj v skodelico, po vrhu nadevaj pečeno banano in dodaj posip po želji (pistacije, indijske oreščke, brusnice, malinovo marmelado …).