Preprosto več za vas
Amarat skleda

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

Amarant

Amarant Amarant90 g g
Voda Voda3,5 dl dl
Rižev napitek Rižev napitek1 dl dl
Jabolka Jabolka
(polovica)
Cimet Cimet1,5 g g
Kurkuma Kurkuma1,5 g g

Priloga

Banane Banane1
Kokosovo olje Kokosovo olje8 ml ml
Javorjev sirup Javorjev sirup12 ml ml
Cimet Cimet3 g g
Neslane pistacije Neslane pistacije
Indijski oreščki Indijski oreščki
Brusnice Brusnice
Malinova marmelada Malinova marmelada
Sezam Sezam

Amarat skleda

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Amarant stresi v kozico, ga zalij z vodo in pokrij. Pusti, da voda zavre, zmanjšaj temperaturo na minimum in kuhaj 15 minut (vmes večkrat premešaj). Po 15 minutah kuhanja dodaj rižev napitek, polovico naribanega jabolka, cimet in kurkumo ter vse skupaj kuhaj še 15 minut (oz. tako dolgo, da se zgosti).

V ponev daj 2 žlički kokosovega olja in na koščke narezano banano. Vse skupaj potresi s cimetom in prelij z javorjevim sirupom. Peci na vsaki strani prb. 1-2 minuti (pazi, da banana ne razpade).

Amarant nadevaj v skodelico, po vrhu nadevaj pečeno banano in dodaj posip po želji (pistacije, indijske oreščke, brusnice, malinovo marmelado …).