Amarant stresi v kozico, ga zalij z vodo in pokrij. Pusti, da voda zavre, zmanjšaj temperaturo na minimum in kuhaj 15 minut (vmes večkrat premešaj). Po 15 minutah kuhanja dodaj rižev napitek, polovico naribanega jabolka, cimet in kurkumo ter vse skupaj kuhaj še 15 minut (oz. tako dolgo, da se zgosti).
Amarat skleda
Sestavine
1
število porcij
-
Amarant
- 90 g amarant
- 3,5 dl voda
- 1 dl rižev napitek
- jabolka
- 1,5 g cimet
- 1,5 g kurkuma
-
Priloga
- 1 banane
- 8 ml kokosovo olje
- 12 ml javorjev sirup
- 3 g cimet
- neslane pistacije
- indijski oreščki
- brusnice
- malinova marmelada
- sezam
Priprava
V ponev daj 2 žlički kokosovega olja in na koščke narezano banano. Vse skupaj potresi s cimetom in prelij z javorjevim sirupom. Peci na vsaki strani prb. 1-2 minuti (pazi, da banana ne razpade).
Amarant nadevaj v skodelico, po vrhu nadevaj pečeno banano in dodaj posip po želji (pistacije, indijske oreščke, brusnice, malinovo marmelado …).