
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Mleti mandlji Mleti mandlji | 300 g g | |
Sladkor Sladkor | 120 g g | |
Beljak Beljak | 4 kosov kos | |
Pistacije
Pistacije (olupljene, neslane) | 24 kosov kos | |
Višnje
Višnje (Višnje amarena v sladkornem sirupu) | 24 kosov kos | |
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAmarena kroglice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Mlete mandlje zmešamo skupaj s sladkorjem in jih še enkrat zmeljemo v multipraktiku ali kavnem mlinčku. Mlete mandlje presejemo skozi cedilo v večjo skledo.
- K mandljem dodamo beljake in dobro premešamo, da dobimo gladko pasto.
- Skledo z mandljevo pasto pokrijemo in jo postavimo v hladilnik za 1 uro.
- Amarena višnje dobro odcedimo in njihovo sredico zapolnimo s pistacijo.
- Z žlico odmerimo 20 g mandljeve paste in jo z vlažnimi rokami sploščimo na 5-7 mm debeline. Na sredino položimo višnjo in jo zavijemo v mandljevo pasto. Nastalo kepico med rokami posvaljkamo v gladko kroglico.
- Kroglice povaljamo v grobo mletih mandljih ali v zdrobljenih mandljevih lističih.
- Pečico segrejemo na 250° C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
- Kroglice pečemo 5 minut, na sredini in brez ventilacije.
- Pred postrežbo jih ohladimo. Hranimo jih v zaprti posodi in na hladnem tudi 3 dni ali več.