Amarena kroglice

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Amarena kroglice image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:20 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 300   g mleti mandlji
    • 120   g sladkor
    • 4   kosov beljak
    • 24   kosov pistacije olupljene, neslane
    • 24   kosov višnje Višnje amarena v sladkornem sirupu
    • 200   g mandljevi lističi

Priprava

  1. Mlete mandlje zmešamo skupaj s sladkorjem in jih še enkrat zmeljemo v multipraktiku ali kavnem mlinčku. Mlete mandlje presejemo skozi cedilo v večjo skledo.

  2. K mandljem dodamo beljake in dobro premešamo, da dobimo gladko pasto.

  3. Skledo z mandljevo pasto pokrijemo in jo postavimo v hladilnik za 1 uro.

  4. Amarena višnje dobro odcedimo in njihovo sredico zapolnimo s pistacijo.

  5. Z žlico odmerimo 20 g mandljeve paste in jo z vlažnimi rokami sploščimo na 5-7 mm debeline. Na sredino položimo višnjo in jo zavijemo v mandljevo pasto. Nastalo kepico med rokami posvaljkamo v gladko kroglico.

  6. Kroglice povaljamo v grobo mletih mandljih ali v zdrobljenih mandljevih lističih.

  7. Pečico segrejemo na 250° C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.

  8. Kroglice pečemo 5 minut, na sredini in brez ventilacije.

  9. Pred postrežbo jih ohladimo. Hranimo jih v zaprti posodi in na hladnem tudi 3 dni ali več.

  10.  

     

Oznake