Mlete mandlje zmešamo skupaj s sladkorjem in jih še enkrat zmeljemo v multipraktiku ali kavnem mlinčku. Mlete mandlje presejemo skozi cedilo v večjo skledo.
Amarena kroglice
Sestavine
1
število pekačev
-
- 300 g mleti mandlji
- 120 g sladkor
- 4 kosov beljak
- 24 kosov pistacije olupljene, neslane
- 24 kosov višnje Višnje amarena v sladkornem sirupu
- 200 g mandljevi lističi
Priprava
K mandljem dodamo beljake in dobro premešamo, da dobimo gladko pasto.
Skledo z mandljevo pasto pokrijemo in jo postavimo v hladilnik za 1 uro.
Amarena višnje dobro odcedimo in njihovo sredico zapolnimo s pistacijo.
Z žlico odmerimo 20 g mandljeve paste in jo z vlažnimi rokami sploščimo na 5-7 mm debeline. Na sredino položimo višnjo in jo zavijemo v mandljevo pasto. Nastalo kepico med rokami posvaljkamo v gladko kroglico.
Kroglice povaljamo v grobo mletih mandljih ali v zdrobljenih mandljevih lističih.
Pečico segrejemo na 250° C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
Kroglice pečemo 5 minut, na sredini in brez ventilacije.
Pred postrežbo jih ohladimo. Hranimo jih v zaprti posodi in na hladnem tudi 3 dni ali več.