Preprosto več za vas
Amarena kroglice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Mleti mandlji Mleti mandlji300 g g
Sladkor Sladkor120 g g
Beljak Beljak4 kosov kos
Pistacije Pistacije
(olupljene, neslane)
24 kosov kos
Višnje Višnje
(Višnje amarena v sladkornem sirupu)
24 kosov kos
Mandljevi lističi Mandljevi lističi200 g g

Amarena kroglice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:20 h
(5)

Priprava

  1. Mlete mandlje zmešamo skupaj s sladkorjem in jih še enkrat zmeljemo v multipraktiku ali kavnem mlinčku. Mlete mandlje presejemo skozi cedilo v večjo skledo.
  2. K mandljem dodamo beljake in dobro premešamo, da dobimo gladko pasto.
  3. Skledo z mandljevo pasto pokrijemo in jo postavimo v hladilnik za 1 uro.
  4. Amarena višnje dobro odcedimo in njihovo sredico zapolnimo s pistacijo.
  5. Z žlico odmerimo 20 g mandljeve paste in jo z vlažnimi rokami sploščimo na 5-7 mm debeline. Na sredino položimo višnjo in jo zavijemo v mandljevo pasto. Nastalo kepico med rokami posvaljkamo v gladko kroglico.
  6. Kroglice povaljamo v grobo mletih mandljih ali v zdrobljenih mandljevih lističih.
  7. Pečico segrejemo na 250° C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
  8. Kroglice pečemo 5 minut, na sredini in brez ventilacije.
  9. Pred postrežbo jih ohladimo. Hranimo jih v zaprti posodi in na hladnem tudi 3 dni ali več.

 

 

Oznake

Sladica