Preprosto več za vas
AMERIŠKI KROFI

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompirjev pire Krompirjev pire
(približno 2 krompirja)
2 kosov kos
Bela moka Bela moka500 g g
Jajca Jajca
(odvisno od velikosti)
1 - 2
Sladkor Sladkor140 g g
Olivno olje Olivno olje25 ml ml
Kvas Kvas
(sveži)
20 g g
Voda Voda
(ali mleko)
2 dl dl
Sol Sol3 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Sladkor v prahu Sladkor v prahu
(za posip)

AMERIŠKI KROFI

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Za pripravo testa najprej v mlačno vodo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in žličko moke, tako dobimo kvasec. Pustimo, da kvasec vzhaja, nato ga dodamo moki, ki smo ji dodali tudi sol, jajce in oljčno olje. Dodamo še ostanke pire krompirja. Zamesimo testo, ga pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja vsaj eno uro. Ko je testo vzhajalo, ga oblikujemo v krofe, v vsak krof naredimo luknjo (izrežemo z modelčkom premera 2 cm). Krofe pokrijemo z servieto iz blaga in jih pustimo vzhajati še pol ure.

V posodi segrejemo olje in krofe ocvremo najprej na eni strani, nato še na drugi. Pečene damo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Najbolj okusni so krofi, ko so še topli.