
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompirjev pire
Krompirjev pire (približno 2 krompirja) | 2 kosov kos | ||
Bela moka Bela moka | 500 g g | ||
Jajca
Jajca (odvisno od velikosti) | 1 - 2 | ||
Sladkor Sladkor | 140 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 25 ml ml | ||
Kvas
Kvas (sveži) | 20 g g | ||
Voda
Voda (ali mleko) | 2 dl dl | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Sladkor v prahu
Sladkor v prahu (za posip) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamAMERIŠKI KROFI
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Za pripravo testa najprej v mlačno vodo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in žličko moke, tako dobimo kvasec. Pustimo, da kvasec vzhaja, nato ga dodamo moki, ki smo ji dodali tudi sol, jajce in oljčno olje. Dodamo še ostanke pire krompirja. Zamesimo testo, ga pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja vsaj eno uro. Ko je testo vzhajalo, ga oblikujemo v krofe, v vsak krof naredimo luknjo (izrežemo z modelčkom premera 2 cm). Krofe pokrijemo z servieto iz blaga in jih pustimo vzhajati še pol ure.
V posodi segrejemo olje in krofe ocvremo najprej na eni strani, nato še na drugi. Pečene damo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Najbolj okusni so krofi, ko so še topli.