
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjski kotleti USA
Svinjski vrat Svinjski vrat | 500 g g | ||
Česen v prahu Česen v prahu | |||
Rožmarin Rožmarin | |||
Timijan Timijan | |||
Belo vino Belo vino | 1 l l | ||
Limonin sok Limonin sok | |||
Maslo Maslo | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
Bučni biskvit
Jajca Jajca | 2 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 50 g g | ||
Bučno olje Bučno olje | 25 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Čebula Čebula | 500 g g | ||
Krompir Krompir | 750 g g | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Puranja prsa Puranja prsa | 500 g g |
Za serviranje
BBQ omaka BBQ omaka | |||
Brusnice Brusnice | |||
Kisle kumarice Kisle kumarice |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamAmeriški svinjski kotleti z bučnim biskvitom, natrganim puranjim mesom, hrustljavim spiralnim krompirčkom, čebulnimi obročki, ameriško omako in brusnicami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Svinjski vrat USA
Svinjski vrat s kostjo položimo v vrečko za kuhanje, prilijemo vino, limonov sok ter dodamo česen v prahu, rožmarin in timijan. Vakuumsko zapremo in kuhamo sous vide (počasno kuhanje v vakuumu) 4 ure pri 58 ˚C. Vzamemo iz vrečke in v ponvi na vročem maslu z obeh strani na hitro popečemo ter začinimo s sveže mletim poprom in solnim cvetom.
Bučni biskvit
Ločimo rumenjak od beljaka. Iz rumenjakov pripravimo rahlo peno, iz beljakov, ki smo jim dodali ščepec solnega cveta, pa trd sneg. V posodo presejemo moko, dodamo stepene rumenjake, bučno olje in nekaj zrnc solnega cveta. Na koncu na rahlo vmešamo še sneg iz beljakov. Gosto tekočo zmes vlijemo v dozo za smetano, nabrizgamo v modelčke za muffine in pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici pri 180 ˚C.
Hrustljavi čebulni obročki in krompir v obliki spirale (mi smo uporabili že predpripravljene čebulne obročke, lahko pa seveda naredite tudi svoje):
V posodi segrejemo olje in v vroči maščobi ocvremo krompir, da postane hrustljavo zapečen, nato pa še čebulne obročke. S penovko vzamemo ven in stresemo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.
Počasi kuhano puranje meso pripravimo po navodilih na embalaži.
Za serviranje
Svinjski vrat USA postrežemo na segretem servirnem krožniku, poleg položimo natrganega purana, bučni biskvit, nekaj hrustljavih čebulnih obročkov in krompirčka v obliki spirale. Na rob krožnika damo 2 ali 3 rezine vloženih kumaric. Potresemo s svežimi brusnicami in postrežemo z BBQ omako.