Preprosto več za vas
Ameriški svinjski kotleti z bučnim biskvitom, natrganim puranjim mesom, hrustljavim spiralnim krompirčkom, čebulnimi obročki, ameriško omako in brusnicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjski kotleti USA

Svinjski vrat Svinjski vrat500 g g
Česen v prahu Česen v prahu
Rožmarin Rožmarin
Timijan Timijan
Belo vino Belo vino1 l l
Limonin sok Limonin sok
Maslo Maslo
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Bučni biskvit

Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka50 g g
Bučno olje Bučno olje25 ml ml
Čebula Čebula500 g g
Krompir Krompir750 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Solni cvet Solni cvet
Puranja prsa Puranja prsa500 g g

Za serviranje

BBQ omaka BBQ omaka
Brusnice Brusnice
Kisle kumarice Kisle kumarice

Ameriški svinjski kotleti z bučnim biskvitom, natrganim puranjim mesom, hrustljavim spiralnim krompirčkom, čebulnimi obročki, ameriško omako in brusnicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

4:00 h
(1)

Priprava

Svinjski vrat USA

Svinjski vrat s kostjo položimo v vrečko za kuhanje, prilijemo vino, limonov sok ter dodamo česen v prahu, rožmarin in timijan. Vakuumsko zapremo in kuhamo sous vide (počasno kuhanje v vakuumu) 4 ure pri 58 ˚C. Vzamemo iz vrečke in v ponvi na vročem maslu z obeh strani na hitro popečemo ter začinimo s sveže mletim poprom in solnim cvetom.

Bučni biskvit

Ločimo rumenjak od beljaka. Iz rumenjakov pripravimo rahlo peno, iz beljakov, ki smo jim dodali ščepec solnega cveta, pa trd sneg. V posodo presejemo moko, dodamo stepene rumenjake, bučno olje in nekaj zrnc solnega cveta. Na koncu na rahlo vmešamo še sneg iz beljakov. Gosto tekočo zmes vlijemo v dozo za smetano, nabrizgamo v modelčke za muffine in pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici pri 180 ˚C.

Hrustljavi čebulni obročki in krompir v obliki spirale (mi smo uporabili že predpripravljene čebulne obročke, lahko pa seveda naredite tudi svoje):

V posodi segrejemo olje in v vroči maščobi ocvremo krompir, da postane hrustljavo zapečen, nato pa še čebulne obročke. S penovko vzamemo ven in stresemo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.

Počasi kuhano puranje meso pripravimo po navodilih na embalaži.

Za serviranje

Svinjski vrat USA postrežemo na segretem servirnem krožniku, poleg položimo natrganega purana, bučni biskvit, nekaj hrustljavih čebulnih obročkov in krompirčka v obliki spirale. Na rob krožnika damo 2 ali 3 rezine vloženih kumaric. Potresemo s svežimi brusnicami in postrežemo z BBQ omako.