Antipasta-bife

Antipasta-bife image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 20 min

Sestavine

4 osebe
    • 150   g šampinjoni
    • 90   g bučke
    • 70   g korenje
    • 50   ml viski Lidl Bourbon Whiskey Honey
    • 45   g česen
    • 3   g sol
    • 10   ml olivno olje
    • 2   g rožmarin
    • 4   ml balzamični kis
    • 100   g salama s koromačem Deluxe
    • 500   g sir Burrata Deluxe
    • 100   g šunka Deluxe
    • 200   g kruh rožmarinov-olivni

Priprava

    Pečico predhodno segrejte na 200 °C. Očistite šampinjone in operite bučke, jih po dolžini prerežite na pol in narežite na kolobarje. Operite korenček in ga narežite na palčke, fino sesekljajte česen. Zelenjavo zmešajte s česnom, soljo, olivnim oljem, viskijem in sesekljanim rožmarinom ter zmes porazdelite po pekaču.

    V vroči pečici pecite pribl. 12 minut, vzemite iz pečice, pustite, da se ohladi in pokapajte z balzamičnim kisom. Salamo s koromačem, sir Burrata in šunko skupaj z zelenjavo prenesite na ploščo. Rožmarinov-olivni kruh narežite na rezine in ga postrezite k pladnju predjedi.

    »Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«

Oznake