Pečico predhodno segrejte na 200 °C. Očistite šampinjone in operite bučke, jih po dolžini prerežite na pol in narežite na kolobarje. Operite korenček in ga narežite na palčke, fino sesekljajte česen. Zelenjavo zmešajte s česnom, soljo, olivnim oljem, viskijem in sesekljanim rožmarinom ter zmes porazdelite po pekaču.
Antipasta-bife
Sestavine
4
osebe
-
- 150 g šampinjoni
- 90 g bučke
- 70 g korenje
- 50 ml viski Lidl Bourbon Whiskey Honey
- 45 g česen
- 3 g sol
- 10 ml olivno olje
- 2 g rožmarin
- 4 ml balzamični kis
- 100 g salama s koromačem Deluxe
- 500 g sir Burrata Deluxe
- 100 g šunka Deluxe
- 200 g kruh rožmarinov-olivni
Priprava
V vroči pečici pecite pribl. 12 minut, vzemite iz pečice, pustite, da se ohladi in pokapajte z balzamičnim kisom. Salamo s koromačem, sir Burrata in šunko skupaj z zelenjavo prenesite na ploščo. Rožmarinov-olivni kruh narežite na rezine in ga postrezite k pladnju predjedi.
»Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«