Preprosto več za vas
Artičoke

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Artičoke Artičoke
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Limonin sok Limonin sok

Artičoke

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Artičoke moraš najprej očistiti. Odrežeš jim steblo in vrh in artičoke pokapaš z limoninim sokom, da ne porjavijo, nato pa s škarjami odrežeš še trde in bodičaste zunanje liste. Užitni so samo mehkejši notranji listi artičok. Očiščene artičoke opereš z vodo, potem pa so pripravljene na kuhanje. Daš jih v kozico, vanjo naliješ toliko vode, da so artičoke potunkane in dodaš še preostali limonin sok. Kuhaš jih približno 30 minut, potem pa jih odcediš, posoliš in pokapaš z olivnim oljem. Lahko jih ješ vroče ali hladne, kot predjed ali pa kot prilogo namesto krompirja.

Nasvet: Pazi, da pri kuhanju ne uporabiš aluminijastega lonca, saj se bosta lonec in artičoka med kuhanjem pobarvala temno sivo.