
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Artičoke Artičoke | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Limonin sok Limonin sok |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamArtičoke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Artičoke moraš najprej očistiti. Odrežeš jim steblo in vrh in artičoke pokapaš z limoninim sokom, da ne porjavijo, nato pa s škarjami odrežeš še trde in bodičaste zunanje liste. Užitni so samo mehkejši notranji listi artičok. Očiščene artičoke opereš z vodo, potem pa so pripravljene na kuhanje. Daš jih v kozico, vanjo naliješ toliko vode, da so artičoke potunkane in dodaš še preostali limonin sok. Kuhaš jih približno 30 minut, potem pa jih odcediš, posoliš in pokapaš z olivnim oljem. Lahko jih ješ vroče ali hladne, kot predjed ali pa kot prilogo namesto krompirja.
Nasvet: Pazi, da pri kuhanju ne uporabiš aluminijastega lonca, saj se bosta lonec in artičoka med kuhanjem pobarvala temno sivo.