
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Paradižnik Paradižnik | 400 g g | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Piščančja juha Piščančja juha | 750 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Mleta kumina Mleta kumina | ščepec ščepec | ||
Avokado Avokado | 2 | ||
Limeta Limeta | 1 | ||
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g | ||
Tortilija čips s čilijem Tortilija čips s čilijem | 80 g g | ||
Sir ementalec Sir ementalec | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamAvokadova juha s taco skorjo po mehiško
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Paradižnike prelijte z vrelo vodo, jih olupite in narežite na kocke. Čebulo in česen olupite, na drobno nasekljajte in pražite na olivnem olju, da postekleni. Dodajte paradižnik in na hitro podušite. Dodajte vročojuho in kuhajte 20 min. Začinite s soljo, pisanim poprom in kumino. Avokada olupite, dodajte limetin sok in sveži sir ter pretlačite. Preložite v skledo. Med mešanjem dodajajte juho. Nato juho nalijte v ogrete skodelice. Po vrhu razporedite taco čips in potresite z naribanim ementalcem. Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 5 minut, dokler se sir ne stopi.
Namig: Juha ne sme vreti, ko jo dodate avokadu, ker lahko postane grenka!