Avokadova juha s taco skorjo po mehiško

Avokadova juha s taco skorjo po mehiško image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 45 min

Sestavine

4 število porcij
    • 400   g paradižnik
    • 1   čebula
    • 1   česen
    • 24   ml olivno olje
    • 750   ml piščančja juha
    •   sol
    •   poper
    •   ščepec mleta kumina
    • 2   avokado
    • 1   limeta
    • 100   g sir gauda
    • 80   g tortilija čips s čilijem
    • 100   g sir ementalec

Priprava

    Paradižnike prelijte z vrelo vodo, jih olupite in narežite na kocke. Čebulo in česen olupite, na drobno nasekljajte in pražite na olivnem olju, da postekleni. Dodajte paradižnik in na hitro podušite. Dodajte vročojuho in kuhajte 20 min. Začinite s soljo, pisanim poprom in kumino. Avokada olupite, dodajte limetin sok in sveži sir ter pretlačite. Preložite v skledo. Med mešanjem dodajajte juho. Nato juho nalijte v ogrete skodelice. Po vrhu razporedite taco čips in potresite z naribanim ementalcem. Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 5 minut, dokler se sir ne stopi.

    Namig: Juha ne sme vreti, ko jo dodate avokadu, ker lahko postane grenka!