
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Čebula Čebula | 2 | ||
Olivno olje Olivno olje | 30 ml ml | ||
Česen Česen | 2 stroki strok | ||
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 24 ml ml | ||
Rdeče vino
Rdeče vino (Dornfelder) | 100 ml ml | ||
Paradižnik v pločevinki Paradižnik v pločevinki | 2 | ||
Zelenjavna juha Zelenjavna juha | 350 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Mleti čili Mleti čili | 15 g g | ||
Origano Origano | 6 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 9 g g | ||
Sladki krompir Sladki krompir | 1 kg kg | ||
Fižol
Fižol (pločevinka) | |||
Koruza
Koruza (pločevinka) | |||
Mlada čebula Mlada čebula | 3 | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 200 g g | ||
Limetin sok Limetin sok |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVegetarijanski čili s sladkim krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo olupite in narežite na kocke. Na vročem olivnem olju jo pražite, da postekleni. Česen olupite in stisnite. Dodajte paradižnikovo mezgo in na hitro podušite. Dodajte rdeče vino, paradižnik s tekočino in zelenjavno juho. Začinite s soljo, 2 čajnima žličkama čilija v prahu, origanom in 1 čajno žličko sladkorja, kuhajte 5 minut. Olupite sladek krompir in ga narežite na 2-3 cm velike koščke. Dodajte čiliju in kuhajte 15-20 minut. Fižol odlijte, sperite in pustite, da se dobro odcedi. Koruzo odcedite, oboje dodajte čiliju in kuhajte še 5 minut. Po okusu dodajte še sol, čili in sladkor.
Mlado čebulo očistite in narežite na kolobarje. Zmešajte s kislo smetano, soljo in limetinim sokom. Čili potresite z zelenjem mlade čebule in postrezite s pomako.
Namig: K čiliju se poda hrustljava bageta!
Namig: Brez pomake je recept veganski in brez laktoze.