Vegetarijanski čili s sladkim krompirjem

Vegetarijanski čili s sladkim krompirjem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 50 min

Sestavine

6 število porcij
    • 2   čebula
    • 30   ml olivno olje
    • 2   stroki česen
    • 24   ml paradižnikova mezga
    • 100   ml rdeče vino Dornfelder
    • 2   paradižnik v pločevinki
    • 350   ml zelenjavna juha
    •   sol
    • 15   g mleti čili
    • 6   g origano
    • 9   g rjavi sladkor
    • 1   kg sladki krompir
    •   fižol pločevinka
    •   koruza pločevinka
    • 3   mlada čebula
    • 200   g kisla smetana
    •   limetin sok

Priprava

    Čebulo olupite in narežite na kocke. Na vročem olivnem olju jo pražite, da postekleni. Česen olupite in stisnite. Dodajte paradižnikovo mezgo in na hitro podušite. Dodajte rdeče vino, paradižnik s tekočino in zelenjavno juho. Začinite s soljo, 2 čajnima žličkama čilija v prahu, origanom in 1 čajno žličko sladkorja, kuhajte 5 minut. Olupite sladek krompir in ga narežite na 2-3 cm velike koščke. Dodajte čiliju in kuhajte 15-20 minut. Fižol odlijte, sperite in pustite, da se dobro odcedi. Koruzo odcedite, oboje dodajte čiliju in kuhajte še 5 minut. Po okusu dodajte še sol, čili in sladkor.Mlado čebulo očistite in narežite na kolobarje. Zmešajte s kislo smetano, soljo in limetinim sokom. Čili potresite z zelenjem mlade čebule in postrezite s pomako.

    Namig: K čiliju se poda hrustljava bageta!Namig: Brez pomake je recept veganski in brez laktoze.