Preprosto več za vas
Vegetarijanski čili s sladkim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Čebula Čebula2
Olivno olje Olivno olje30 ml ml
Česen Česen2 stroki strok
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga24 ml ml
Rdeče vino Rdeče vino
(Dornfelder)
100 ml ml
Paradižnik v pločevinki Paradižnik v pločevinki2
Zelenjavna juha Zelenjavna juha350 ml ml
Sol Sol
Mleti čili Mleti čili15 g g
Origano Origano6 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor9 g g
Sladki krompir Sladki krompir1 kg kg
Fižol Fižol
(pločevinka)
Koruza Koruza
(pločevinka)
Mlada čebula Mlada čebula3
Kisla smetana Kisla smetana200 g g
Limetin sok Limetin sok

Vegetarijanski čili s sladkim krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

50 min
(12)

Priprava

Čebulo olupite in narežite na kocke. Na vročem olivnem olju jo pražite, da postekleni. Česen olupite in stisnite. Dodajte paradižnikovo mezgo in na hitro podušite. Dodajte rdeče vino, paradižnik s tekočino in zelenjavno juho. Začinite s soljo, 2 čajnima žličkama čilija v prahu, origanom in 1 čajno žličko sladkorja, kuhajte 5 minut. Olupite sladek krompir in ga narežite na 2-3 cm velike koščke. Dodajte čiliju in kuhajte 15-20 minut. Fižol odlijte, sperite in pustite, da se dobro odcedi. Koruzo odcedite, oboje dodajte čiliju in kuhajte še 5 minut. Po okusu dodajte še sol, čili in sladkor.
Mlado čebulo očistite in narežite na kolobarje. Zmešajte s kislo smetano, soljo in limetinim sokom. Čili potresite z zelenjem mlade čebule in postrezite s pomako.

Namig: K čiliju se poda hrustljava bageta!
Namig: Brez pomake je recept veganski in brez laktoze.