Hrustljavo raco pripravite v skladu z navodili na embalaži in jo z dvema vilicama raztrgajte na grižljaj velike kose. Rezance Mie prenesite v veliko posodo, prelijte z vrelo vodo in jih pustite, dokler so še nekoliko hrustljavi. Ohladite in pustite, da se odcedijo. Omako Sriracha s sojino omako, limetinim sokom in sladkorjem pomešajte v omako ter začinite s praškom 5 začimb.
Azijska skleda (v kozarcu)
Sestavine
1
oseba
-
- 100 g raca Deluxe
- 110 g rezanci Mie
- 20 g sojina omaka
- 3 ml limetin sok
- 3 g sladkor
- 1 kos rdeča paprika
- 80 g bučke
- 5 g omaka Sriracha
- 1 paket začimbe Prise
Priprava
Operite papriko in bučke, papriko narežite na fine trakove, bučke pa grobo raztrgajte. Papriko, rezance, bučke in račje meso izmenjajte polagajte v kozarec in nanašajte omako. Pred obrokom prelijte z vrelo vodo in pustite mirovati 2 minuti.