
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za testo
Pšenična moka Pšenična moka | 180 g g | |
Sladkor Sladkor | 20 g g | |
Maslo Maslo | 90 g g | |
Voda Voda | 18 ml ml |
sestavine za nadev
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Maslo Maslo | 90 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 50 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 90 g g | |
Marmelada Marmelada | ||
Fižol Fižol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBakewell pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava testa:
Moko zmešamo s sladkorjem, dodamo na koščke narezano maslo in ga dobro vtremo v moko. Dodamo vodo in ugnetemo testo, ki ga nato damo v hladilnik za dobrih 20 minut. Pečico ogrejemo na 180 C. Testo razvaljamo na približno 2 mm in pokrijemo pekač, odvečno testo pa pri strani odrežemo. Testo po dnu prešpikamo in ga damo v zmrzovalnik za 15 minut. Dobro ohlajenega pokrijemo s folijo, pri straneh dobro pritisnemo ob rob testa in pokrijemo s suhim fižolom - slepa peka. Pečemo približno 15 minut, nato fižol odstanimo in pečemo še 7-10 minut. Pečeno malce ohladimo.
Priprava nadeva:
Za nadev penasto nekaj minut mešamo sladkor in maslo. Nato dodamo jajci, ponovno zmešamo in dodamo še moko in mlete mandlje. Dno prej pečene pite namažemo z marmelado, nato previdno pokrijemo z mandljevo zmesjo (najbolje da jo nadevamo žlico po žlico, da marmelada spodaj ostane na svojem mestu). Poravnamo in pečemo še 25-30 minut. Po potrebi pokrijemo s folijo. Pečeno malce ohladimo in postrežemo s sladko smetano. Ponudimo mlačno ali hladno.