Preprosto več za vas
Bakewell pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za testo

Pšenična moka Pšenična moka180 g g
Sladkor Sladkor20 g g
Maslo Maslo90 g g
Voda Voda18 ml ml

sestavine za nadev

Sladkor Sladkor90 g g
Maslo Maslo90 g g
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka50 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji90 g g
Marmelada Marmelada
Fižol Fižol

Bakewell pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Priprava testa:

Moko zmešamo s sladkorjem, dodamo na koščke narezano maslo in ga dobro vtremo v moko. Dodamo vodo in ugnetemo testo, ki ga nato damo v hladilnik za dobrih 20 minut. Pečico ogrejemo na 180 C. Testo razvaljamo na približno 2 mm in pokrijemo pekač, odvečno testo pa pri strani odrežemo. Testo po dnu prešpikamo in ga damo v zmrzovalnik za 15 minut. Dobro ohlajenega pokrijemo s folijo, pri straneh dobro pritisnemo ob rob testa in pokrijemo s suhim fižolom - slepa peka. Pečemo približno 15 minut, nato fižol odstanimo in pečemo še 7-10 minut. Pečeno malce ohladimo.

Priprava nadeva:

Za nadev penasto nekaj minut mešamo sladkor in maslo. Nato dodamo jajci, ponovno zmešamo in dodamo še moko in mlete mandlje. Dno prej pečene pite namažemo z marmelado, nato previdno pokrijemo z mandljevo zmesjo (najbolje da jo nadevamo žlico po žlico, da marmelada spodaj ostane na svojem mestu). Poravnamo in pečemo še 25-30 minut. Po potrebi pokrijemo s folijo. Pečeno malce ohladimo in postrežemo s sladko smetano. Ponudimo mlačno ali hladno.