
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Vlečeno testo Vlečeno testo | 1 | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Sladkor Sladkor | 223 g g | ||
Voda Voda | 100 ml ml | ||
Med Med | 50 ml ml | ||
Mleti cimet Mleti cimet | 3 g g | ||
Limona Limona | 15 ml ml | ||
Orehova jedrca Orehova jedrca | 450 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBaklava
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segreješ na 175°C. Odpreš zavojček vlečenega testa in ga narežeš na kose, ki bodo pasali v pekač. V posodi zmešaš sesekljana orehova jedrca in cimet. Potem lahko začneš z zlaganjem. 2 plasti listnatega testa, premaži z maslom in posuj z orehi in cimetom. Tako potem nadaljuješ, dokler ti ne zmanjka sestavin. Vlečeno testo, maslo, orehi, vlečeno testo, maslo, orehi. Na vrh pa daš vsaj 5 plasti testa. Sedaj baklavo razrežeš v pekaču in jo v pečici pečeš 50 minut. Med pečenjem pripraviš preliv. Segreješ sladkor in vodo ter dodaš med in limonin sok, nato pa na malem ognju kuhaš 20 minut. Ko je baklava pečena jo vzameš iz pečice in preliješ s prelivom. Sedaj pa najtežji del! Počakaš, da se ohladi, šele nato jo lahko poješ.