Preprosto več za vas
Baklava

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Vlečeno testo Vlečeno testo1
Maslo Maslo100 g g
Sladkor Sladkor223 g g
Voda Voda100 ml ml
Med Med50 ml ml
Mleti cimet Mleti cimet3 g g
Limona Limona15 ml ml
Orehova jedrca Orehova jedrca450 g g

Baklava

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Pečico segreješ na 175°C. Odpreš zavojček vlečenega testa in ga narežeš na kose, ki bodo pasali v pekač. V posodi zmešaš sesekljana orehova jedrca in cimet. Potem lahko začneš z zlaganjem. 2 plasti listnatega testa, premaži z maslom in posuj z orehi in cimetom. Tako potem nadaljuješ, dokler ti ne zmanjka sestavin. Vlečeno testo, maslo, orehi, vlečeno testo, maslo, orehi. Na vrh pa daš vsaj 5 plasti testa. Sedaj baklavo razrežeš v pekaču in jo v pečici pečeš 50 minut. Med pečenjem pripraviš preliv. Segreješ sladkor in vodo ter dodaš med in limonin sok, nato pa na malem ognju kuhaš 20 minut. Ko je baklava pečena jo vzameš iz pečice in preliješ s prelivom. Sedaj pa najtežji del! Počakaš, da se ohladi, šele nato jo lahko poješ.