Baklava

Baklava image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   vlečeno testo
    • 100   g maslo
    • 223   g sladkor
    • 100   ml voda
    • 50   ml med
    • 3   g mleti cimet
    • 15   ml limona
    • 450   g orehova jedrca

Priprava

    Pečico segreješ na 175°C. Odpreš zavojček vlečenega testa in ga narežeš na kose, ki bodo pasali v pekač. V posodi zmešaš sesekljana orehova jedrca in cimet. Potem lahko začneš z zlaganjem. 2 plasti listnatega testa, premaži z maslom in posuj z orehi in cimetom. Tako potem nadaljuješ, dokler ti ne zmanjka sestavin. Vlečeno testo, maslo, orehi, vlečeno testo, maslo, orehi. Na vrh pa daš vsaj 5 plasti testa. Sedaj baklavo razrežeš v pekaču in jo v pečici pečeš 50 minut. Med pečenjem pripraviš preliv. Segreješ sladkor in vodo ter dodaš med in limonin sok, nato pa na malem ognju kuhaš 20 minut. Ko je baklava pečena jo vzameš iz pečice in preliješ s prelivom. Sedaj pa najtežji del! Počakaš, da se ohladi, šele nato jo lahko poješ.