
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Baklavin nadev
Mlete pistacije Mlete pistacije | 60 g g | |
Mleti orehi Mleti orehi | 60 g g | |
Sladkor Sladkor | 50 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 žličk žlička | |
Cimet Cimet | 0,5 žličk žlička | |
Vlečeno testo Vlečeno testo | 250 g g | |
Maslo Maslo | 50 g g |
Skutni nadev
Skuta Skuta | 600 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 240 g g | |
Sladkor Sladkor | 160 g g | |
Jajca
Jajca (M) | 2 | |
Moka Moka | 30 g g | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 2 žličk žlička | |
Limonina lupina
Limonina lupina (ene limone) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaklava cheesecake
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava baklavine plasti:
- V skledo stresemo mlete orehe, mlete pistacije, sladkor, naribano limonino lupinico in cimet. Premešamo in pustimo ob strani.
- Pečico segrejemo na 180 °C, pripravimo tortni pekač s snemljivim obodom (18 cm) in njegovo dno obložimo s papirjem za peko. Celotni pekač premažemo s stopljenim maslom.
- Vzamemo tri liste vlečenega testa in jih prepognemo. S tortnim modelom si označimo velikost kroga, ki ga izrežemo. Dobiti moramo 6 okroglih listov vlečenega testa. Ostanke testa prihranimo za dekoracijo ali pa jih zavržemo.
- Notranjost pekača prekrijemo z listom vlečenega testa tako, da robovi testa segajo čez rob pekača. Premažemo ga z maslom in čez položimo še eno plast testa, ki ga premažemo z maslom.
- Po testu enakomerno razporedimo 2 zvrhani žlici oreškastega nadeva. Nadev pokrijemo s testom v obliki kroga. Testo premažemo z maslom in čez posujemo 2 zvrhani žlici nadeva. Postopek ponovimo še 3 krat, zaključimo s plastjo testa, ki ga premažemo z maslom.
- Pekač postavimo v pečico in pečemo nadev 15-20 minut. Ko je testo zlato rjavo obarvano in hrustljavo, vzamemo pekač iz pečice in zmanjšamo temperaturo pečice na 150 °C.
Priprava skutnega nadeva in torte:
- V multipraktik stresemo skuto in kislo smetano ter zmešamo do gladke teksture.
- Dodamo sladkor, jajci, moko, vanilijev ekstrakt in limonino lupinico. Dobro premešamo.
- Skutin nadev vlijemo v pekač nato pekač nekajkrat spustimo na pult, da popokajo zračni mehurčki.
- Torto pečemo 60-65 minut pri 150 °C na sredini in brez ventilacije. Torta je pečena, ko so robovi rahlo dvignjeni in čvrsti, ob premikanju pekača pa se sredica ziblje kot žele.
- Torto pustimo v priprti ugasnjeni pečici 15 minut nato jo prestavimo na pult, da se ohladi na sobno temperaturo. Torto postavimo v hladilnik za 4 ure ali pa čez noč.
- Če želimo lahko zapečemo ostanke testa in jih potresemo skupaj z mletimi oreščki po površini torte.
- Baklavin cheesecake postrežemo 20 minut po tem ko jo vzamemo iz hladilnika.
Nasvet:
Namesto ne pasirane skute lahko uporabimo pasirano.
Cheesecake se v hladilniku obdrži 3-4 dni.