Preprosto več za vas
Baklavini piškoti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Sladkor Sladkor100 g g
Mlete pistacije Mlete pistacije60 g g
Kardamom Kardamom0,5 žličk žlička
Sol Sol
(ščep)
Pomarančna lupina Pomarančna lupina1 žličk žlička
Vlečeno testo Vlečeno testo
(9 listov)
220 g g
Maslo Maslo
(stopljeno)
140 g g

Baklavini piškoti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:10 h
(1)

Priprava

Priprava:

  1. V skodelici skupaj zmešamo sladkor, kardamom, sol, pomarančno lupinico in mlete pistacije.
  2. Na delovno površino razgrnemo prvo plast vlečenega test, ostale liste pokrijemo z vlažno bombažno krpo.
  3. Plast vlečenega testa premažemo s stopljenim maslom in po površini enakomerno potresemo 2 žlici nadeva. Čez položimo drugo plast testa, ki ga premažemo z maslom in čez potresemo enako količino nadeva.
  4. Sedaj obe plasti testa zavijemo v tesno rolo. Zavijati začnemo pri krajši stranici. Zavito testo postavimo na stran.
  5. Zopet razgrnemo eno plast testa, premažemo z maslom, čez potresemo nadev in pokrijemo z drugo plastjo testa. Testo premažemo z maslom in čez potresemo nadev. Sedaj ob krajšo stranico testa položimo že zavito rolo in jo poravnamo z robom testa. Vse skupaj tesno zavijemo v novo rolo.
  6. Postopek ponovimo še dvakrat tako, da dobim večjo rolo testa.
  7. Zadnjo plast testa premažemo samo z maslom in vanjo zavijemo rolo. Vse skupaj zavijemo v folijo za živila in postavimo v zamrzovalnik za 15-20 minut.
  8. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo pladenj, ki ga pokrijemo s papirjem za peko.
  9. Piškotno rolo narežemo na približno 1 cm debele kolute in jih položimo na pripravljen pladenj z odrezanim delom navzdol.
  10. Piškote pečemo 20-25 minut, do zlato rjave barve.