V skodelici skupaj zmešamo sladkor, kardamom, sol, pomarančno lupinico in mlete pistacije.
Baklavini piškoti
Sestavine
-
- 100 g sladkor
- 60 g mlete pistacije
- 0,5 žličk kardamom
- 1 ščepec sol
- 1 žlička pomarančna lupinica
- 220 g vlečeno testo
- 140 g maslo
Priprava
Na delovno površino razgrnemo prvo plast vlečenega test, ostale liste pokrijemo z vlažno bombažno krpo.
Plast vlečenega testa premažemo s stopljenim maslom in po površini enakomerno potresemo 2 žlici nadeva. Čez položimo drugo plast testa, ki ga premažemo z maslom in čez potresemo enako količino nadeva.
Sedaj obe plasti testa zavijemo v tesno rolo. Zavijati začnemo pri krajši stranici. Zavito testo postavimo na stran.
Zopet razgrnemo eno plast testa, premažemo z maslom, čez potresemo nadev in pokrijemo z drugo plastjo testa. Testo premažemo z maslom in čez potresemo nadev. Sedaj ob krajšo stranico testa položimo že zavito rolo in jo poravnamo z robom testa. Vse skupaj tesno zavijemo v novo rolo.
Postopek ponovimo še dvakrat tako, da dobim večjo rolo testa.
Zadnjo plast testa premažemo samo z maslom in vanjo zavijemo rolo. Vse skupaj zavijemo v folijo za živila in postavimo v zamrzovalnik za 15-20 minut.
Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo pladenj, ki ga pokrijemo s papirjem za peko.
Piškotno rolo narežemo na približno 1 cm debele kolute in jih položimo na pripravljen pladenj z odrezanim delom navzdol.
Piškote pečemo 20-25 minut, do zlato rjave barve.