Banane zmečkamo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Med mešanjem dodamo jajci, sladkor in začimbe. V skledo stresemo pecilni prašek in moko ter dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen pekač in posujemo z orehi.
Bananin kruh s čokolado in mandlji
Sestavine
1
število pekačev
-
- kosov zrele banane zmečkane
- 125 g maslo
- 150 rjavi sladkor
- 2 kosov jajca stepeno
- 6 g vanilijev sladkor lahko tudi strok vanilije
- 1 vrečka pecilni prašek
- 1 ščepec sol
- 5 g cimet lahko tudi več
- 3 g mleti muškatni orešček
- 170 g bela moka
- 2 pesti mandlji orehi, lešniki po želji
- 2 pesti temna čokolada
Priprava
Pečemo približno 50 minut pri 180 stopinjah. Prelijemo s čokoladno glazuro in posujemo z mandeljni.
Avtorji: 4. a NIS, OŠ IV Murska Sobota