
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zrele banane
Zrele banane (zmečkane) | kosov kos | ||
Maslo Maslo | 125 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 150 | ||
Jajca
Jajca (stepeno) | 2 kosov kos | ||
Vanilijev sladkor
Vanilijev sladkor (lahko tudi strok vanilije) | 6 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 vrečke vrečka | ||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | ||
Cimet
Cimet (lahko tudi več) | 5 g g | ||
Mleti muškatni orešček Mleti muškatni orešček | 3 g g | ||
Bela moka Bela moka | 170 g g | ||
Mandlji
Mandlji (orehi, lešniki po želji) | 2 pesti pest | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 2 pesti pest |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBananin kruh s čokolado in mandlji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Banane zmečkamo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Med mešanjem dodamo jajci, sladkor in začimbe. V skledo stresemo pecilni prašek in moko ter dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen pekač in posujemo z orehi.
Pečemo približno 50 minut pri 180 stopinjah. Prelijemo s čokoladno glazuro in posujemo z mandeljni.
Avtorji: 4. a NIS, OŠ IV Murska Sobota