Model premera 19 x 12 cm namastimo z maslom, po dnu in robovih malce potresemo s sladkorjem in mletimi mandlji. Pečico ogrejemo na 180 C. Banano dobro pretlačimo, dodamo rumenjak, mlete mandlje in premešamo. V posebni posodi stepemo beljake, sladkor in vanilijev sladkor v zelo trd sneg. Sneg počasi dodamo rumenjakovi masi, najbolje v 3-h delih. Narahlo premešamo. Maso damo v pekač in pečemo približno 20 minut (po potrebi minuto, dve več ali manj). Postrežemo še toplo, s stepeno sladko smetano, marmelado.
Bananin narastek
Sestavine
3
število porcij
-
- 1 banane
- 1 jajčni rumenjak
- 80 g mandlji
- 2 beljak
- 25 g sladkor
- vanilijev sladkor
- maslo
Priprava
Nasvet: Maslo lahko nadevamo tudi v manjše pekače, takrat čas peke malce zmanjšamo.