
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Banane Banane | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 1 | |
Mandlji Mandlji | 80 g g | |
Beljak Beljak | 2 | |
Sladkor Sladkor | 25 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | ||
Maslo Maslo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananin narastek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Model premera 19 x 12 cm namastimo z maslom, po dnu in robovih malce potresemo s sladkorjem in mletimi mandlji. Pečico ogrejemo na 180 C. Banano dobro pretlačimo, dodamo rumenjak, mlete mandlje in premešamo. V posebni posodi stepemo beljake, sladkor in vanilijev sladkor v zelo trd sneg. Sneg počasi dodamo rumenjakovi masi, najbolje v 3-h delih. Narahlo premešamo. Maso damo v pekač in pečemo približno 20 minut (po potrebi minuto, dve več ali manj). Postrežemo še toplo, s stepeno sladko smetano, marmelado.
Nasvet: Maslo lahko nadevamo tudi v manjše pekače, takrat čas peke malce zmanjšamo.