
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Datlji Datlji | 120 g g | |
Mandlji Mandlji | 130 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 120 g g | |
Banane Banane | 2 | |
Arašidovo maslo Arašidovo maslo | 220 g g | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananina čokoladna pita z arašidovim maslom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 21-22 cm prekrijemo s plastično folijo. Datlje za dobro uro namočimo v vodo. Dobro jih odcedimo in jih skupaj z mandlji, kokosovo moko damo v multipraktik in fino zmeljemo. Maso nadevamo v pekač in s prsti dobro pritisnemo ob dno in ob robove pekača. Tako pripravljeno damo v hladilnik.
Medtem pripravimo nadev: v multipraktiku do gladkega zmiksamo banano, arašidovo maslo in kakav. Zmes nadevamo na pripravljeno dno, ga lepo poravnamo, okrasimo z narezanimi mandlji in pustimo v hladilniku vsaj eno uro.
Narežemo na koščke in postrežemo. Da povsem razvije okus, jo približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi.