Pekač premera 21-22 cm prekrijemo s plastično folijo. Datlje za dobro uro namočimo v vodo. Dobro jih odcedimo in jih skupaj z mandlji, kokosovo moko damo v multipraktik in fino zmeljemo. Maso nadevamo v pekač in s prsti dobro pritisnemo ob dno in ob robove pekača. Tako pripravljeno damo v hladilnik.
Bananina čokoladna pita z arašidovim maslom
Sestavine
6
število porcij
-
- 120 g datlji
- 130 g mandlji
- 120 g kokosova moka
- 2 banane
- 220 g arašidovo maslo
- 20 g kakav v prahu
Priprava
Medtem pripravimo nadev: v multipraktiku do gladkega zmiksamo banano, arašidovo maslo in kakav. Zmes nadevamo na pripravljeno dno, ga lepo poravnamo, okrasimo z narezanimi mandlji in pustimo v hladilniku vsaj eno uro.
Narežemo na koščke in postrežemo. Da povsem razvije okus, jo približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi.