Bananina čokoladna pita z arašidovim maslom

Bananina čokoladna pita z arašidovim maslom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

6 število porcij
    • 120   g datlji
    • 130   g mandlji
    • 120   g kokosova moka
    • 2   banane
    • 220   g arašidovo maslo
    • 20   g kakav v prahu

Priprava

    Pekač premera 21-22 cm prekrijemo s plastično folijo. Datlje za dobro uro namočimo v vodo. Dobro jih odcedimo in jih skupaj z mandlji, kokosovo moko damo v multipraktik in fino zmeljemo. Maso nadevamo v pekač in s prsti dobro pritisnemo ob dno in ob robove pekača. Tako pripravljeno damo v hladilnik.

    Medtem pripravimo nadev: v multipraktiku do gladkega zmiksamo banano, arašidovo maslo in kakav. Zmes nadevamo na pripravljeno dno, ga lepo poravnamo, okrasimo z narezanimi mandlji in pustimo v hladilniku vsaj eno uro.

    Narežemo na koščke in postrežemo. Da povsem razvije okus, jo približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi.