Preprosto več za vas
Bananov suši

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Prosena kaša Prosena kaša
(v mleku kuhana, kot ostanek hrane)
70 - 80 g g
Mleti lešniki Mleti lešniki20 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat0,5
Banane Banane1
Arašidovo maslo Arašidovo maslo2 žličk žlička
Rižev slad Rižev slad1 žličk žlička

Bananov suši

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(1)

Priprava

V skodelici zmešamo ostanek prosene kaše, mlete lešnike in vaniljev ekstrakt. Na pult postavimo leseno gibljivo podlago za suši, po kateri smo raztegnili prozorno folijo za živila. Na folijo položimo štiri do pet žlic prosene kaše, ki jo enakomerno razporedimo v tako velik pravokotnik, kot je velika banana.Banano olupimo in po eni strani premažemo z žličko arašidovega masla. Banano položimo na sredino prosene kaše, tako da je namazan del obrnjen navzdol. Nato s preostalim arašidovim maslom premažemo še drugo polovico banane in nanjo kapnemo rižev slad.S pomočjo podlage in folije banano tesno zavijemo in jo pustimo stati nekaj minut. Nato folijo odstranimo in narežemo banano na osem enako debelih kolutov.

Predlog za postrežbo: Po želji posujemo s praženimi sezamovimi semeni in postrežemo.

 

Avtorji: 5. razred, OŠ Vojke Šmuc Izola, PŠ Korte

Mentorica: Renata Štefančič