
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Prosena kaša
Prosena kaša (v mleku kuhana, kot ostanek hrane) | 70 - 80 g g | ||
Mleti lešniki Mleti lešniki | 20 g g | ||
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 0,5 | ||
Banane Banane | 1 | ||
Arašidovo maslo Arašidovo maslo | 2 žličk žlička | ||
Rižev slad Rižev slad | 1 žličk žlička |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBananov suši
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V skodelici zmešamo ostanek prosene kaše, mlete lešnike in vaniljev ekstrakt. Na pult postavimo leseno gibljivo podlago za suši, po kateri smo raztegnili prozorno folijo za živila. Na folijo položimo štiri do pet žlic prosene kaše, ki jo enakomerno razporedimo v tako velik pravokotnik, kot je velika banana.Banano olupimo in po eni strani premažemo z žličko arašidovega masla. Banano položimo na sredino prosene kaše, tako da je namazan del obrnjen navzdol. Nato s preostalim arašidovim maslom premažemo še drugo polovico banane in nanjo kapnemo rižev slad.S pomočjo podlage in folije banano tesno zavijemo in jo pustimo stati nekaj minut. Nato folijo odstranimo in narežemo banano na osem enako debelih kolutov.
Predlog za postrežbo: Po želji posujemo s praženimi sezamovimi semeni in postrežemo.
Avtorji: 5. razred, OŠ Vojke Šmuc Izola, PŠ Korte
Mentorica: Renata Štefančič