
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za beljakovo testo s pistacijami:
Mleti mandlji Mleti mandlji | 150 kg kg | ||
Pistacije
Pistacije (mlete) | 100 g g | ||
Sladkor Sladkor | 300 g g | ||
Koruzni škrob Koruzni škrob | 25 g g | ||
Beljak Beljak | 200 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu |
Sestavine za limonino kremo:
Limonin sok Limonin sok | 100 ml ml | ||
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | ||
Jajca Jajca | 225 g g | ||
Sladkor Sladkor | 80 g g | ||
Lističi želatine Lističi želatine | 3 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Maline Maline | 250 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBeljakove rezine z limonino kremo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava biskvita:
- Pečico segrejemo na 170 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
- Na pripravljen pekač stresemo mlete mandlje in pistacije ter jih prestavim na srednjo polico v ogreto pečico.
- Oreščke pražimo 8-10 minut, na polovici peke jih premešamo, da se nam ne zapečejo preveč.
- Nato jih odstranimo iz pečice in jih popolnoma ohladimo.
- Pečico pustimo prižgano za nadaljno peko.
- Ohlajene oreščke zmešamo skupaj s 100 g sladkorja in 25 g koruznega škroba. Mešanico pustimo ob strani.
- V mešalno skledo vlijemo 6 beljakov in jih začnemo stepati pri nižji hitrosti.
- Ko se beljaki pričnejo peniti in svetliti začnemo postopoma dodajati 200 g sladkorja. Ko dodamo ves sladkor, povečamo hitrost stepanja.
- Beljake stepamo do čvrstih vrhov.
- Sedaj k beljakom postopoma vmešamo mešanico oreščkov. Mešamo nežno z lopatko, da ohranimo čim več volumna.
- Pripravljeno maso prestavimo na pekač (30 x 40 cm), ki je obložen s papirjem za peko.
- Biskvitno maso čim bolj enakomerno razmažemo po celem pekaču in jo potresemo s sladkorjem v prahu.
- Biskvit prestavimo v pečico, na srednjo polico in ga pečemo 20 minut brez ventilacije.
- Ko je biskvit pečen, ugasnemo pečico, rahlo odpremo vrata pečice in pustimo biskvit še 5 minut notri.
- Ohlajen biskvit obrežemo ob robovih nato ga prekucnemo na glavo in z njega odlepimo papir za peko.
- Sedaj biskvit po daljši stranici razdelimo na tretjine in ga narežemo. Tri plasti testa bomo zložili eno na drugo.
Priprava limonine kreme:
- Lupinico ene limone in 100 ml limoninega soka damo v lonec, zavremo in odstavimo.
- V mešalno skledo ubijemo 4 velika jajca in dodamo 80 g sladkorja. Premešamo, da postane nekoliko penasto in jajca rahlo posvetlijo.
- Tri grame želatine v prahu namočimo v treh žlicah hladne vode in pustimo na strani.
- Sedaj med mešanjem počasi vlijemo približno polovico vročega limoninega soka in ves čas mešamo. S tem bomo temperirali rumenjake, sicer se bi prehitro pokuhali.
- Temperirano jajčno zmes vlijemo nazaj v lonec z limoninim sokom in ves čas mešamo z metlico.
- Kremo kuhamo pet minut na zmernem ognju in ves čas stepamo. Pripravljena je, ko se ta nekoliko zgosti. Poskusimo lahko tako, da s kuhalnico potegnemo po dnu lonca in, če ta pusti sled je krema pripravljena.
- Sedaj kremo precedimo (uporabimo plastično cedilo, če ga imamo), da se znebimo lupinic limone.
- V toplo kremo vmešamo nabreklo želatino in mešamo, dokler se ta v celoti ne raztopi.
- Postopoma dodamo še 100 g masla, ogretega na sobno temperaturo in ga vmešamo v kremo.
- Prestavimo v hladilnik za pol ure, da se krema ohladi.
Sestavljanje rezin:
- Biskvit po širini narežemo na tri enakomerne dele.
- Na dve tretjini enakomerno razporedimo ohlajeno limonino kremo.
- Povrh kreme dodamo polovičke svežih malin.
- Zložimo vse plasti tako, da zaključimo s plastjo biskvita, ki ni premazan s kremo.
- Sedaj je najbolje sladico postaviti v hladilnik za 4 ure, da se okusi povežejo. Lahko pa nadaljujemo tudi takoj.
- Stepemo smetano in jo nabrizgamo povrh rezin. Okrasimo še z grobo sesekljanimi pistacijami in malinami.