Priprava
V manjšem loncu stopimo maslo nato ga kuhamo in mešamo na zmernem ognju toliko časa, da prične rjaveti. Maslo odstavimo z ognja in ga prelijemo v večjo skledo, da se malo ohladi.
Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač (20 x 20 cm). Pekač premažemo z oljem in dno obložimo s papirjem za peko.
K maslu dodamo rjavi sladkor in sol. Z metlico dobro premešamo.
Postopoma dodamo jajci. Ko je prvo jajce popolnoma umešamo dodamo še drugo jajce.
Dodamo vanilijev ekstrakt in presejemo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko in gosto testo.
Testo vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico. Blondie-je pečemo 30-35 minut. Ko zapičimo zobotrebec v sredino mora priti ven čist z nekaj drobtinicami.
Blondie-je popolnoma ohladimo v pekaču nato pripravimo kremo.
V skledo vlijemo smetano, dodamo sladkor in stepamo do gostote jogurta. Nato dodamo kremni sir in vanilijev ekstrakt. Skupaj stepamo 1-2 minuti, da dobimo lahkotno kremo.
Blondi-je premažemo s kremo in obložimo z rezinami jagod.
Hranimo jih v zaprti posodi, v hladilniku do 3 dni. Blondiji brez kreme in sadja se obdržijo 5 dni.