Blondie z jagodami

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Blondie z jagodami
TežavnostSrednje
Priprava60 min

Priprava

  1. V manjšem loncu stopimo maslo nato ga kuhamo in mešamo na zmernem ognju toliko časa, da prične rjaveti. Maslo odstavimo z ognja in ga prelijemo v večjo skledo, da se malo ohladi.

  2. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač (20 x 20 cm). Pekač premažemo z oljem in dno obložimo s papirjem za peko.

  3. K maslu dodamo rjavi sladkor in sol. Z metlico dobro premešamo.

  4. Postopoma dodamo jajci. Ko je prvo jajce popolnoma umešamo dodamo še drugo jajce.

  5. Dodamo vanilijev ekstrakt in presejemo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko in gosto testo.

  6. Testo vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico. Blondie-je pečemo 30-35 minut. Ko zapičimo zobotrebec v sredino mora priti ven čist z nekaj drobtinicami.

  7. Blondie-je popolnoma ohladimo v pekaču nato pripravimo kremo.

  8. V skledo vlijemo smetano, dodamo sladkor in stepamo do gostote jogurta. Nato dodamo kremni sir in vanilijev ekstrakt. Skupaj stepamo 1-2 minuti, da dobimo lahkotno kremo.

  9. Blondi-je premažemo s kremo in obložimo z rezinami jagod.

  10. Hranimo jih v zaprti posodi, v hladilniku do 3 dni. Blondiji brez kreme in sadja se obdržijo 5 dni.