Bograč burger

Bograč burger image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
  • SESTAVINE:

    • 150   g goveji file
    • 100   g jelenovo meso
    • 50   g slanina
    • 20   g sir chedar
    • 1   kos solata endivja
    • 1   kos radič
    • 2   kosov bombetka
    •   sol
    •   poper
  • SESTAVINE ZA KIMČI:

    • 100   g kisla repa
    • 15   g gorčica
    • 4   ml ribja omaka
    • 34   g paprika v prahu
    • 34   g hren

Priprava

    File začinimo s soljo in poprom, ter spečemo na žaru. Ko je pečen, ga pustimo počivati približno 10 minut. Divjačino zmeljemo in začinimo s soljo in poprom. Oblikujemo jo v polpet, ki po velikosti paše na bombeto. Spečemo polpet in rezine slanine do hrustljavega. Sestavine za kimči zmešamo vse skupaj v gladko omako. Bombeto prerežemo na pol, file pa narežemo na rezine.

    Burger začnemo sestavljati od spodaj navzgor:

    bombeta

    kimči solata

    pleskavica

    narezan goveji file

    slanina nariban sir

    kimči bombeta