File začinimo s soljo in poprom, ter spečemo na žaru. Ko je pečen, ga pustimo počivati približno 10 minut. Divjačino zmeljemo in začinimo s soljo in poprom. Oblikujemo jo v polpet, ki po velikosti paše na bombeto. Spečemo polpet in rezine slanine do hrustljavega. Sestavine za kimči zmešamo vse skupaj v gladko omako. Bombeto prerežemo na pol, file pa narežemo na rezine.
Bograč burger
Sestavine
1
število porcij
-
SESTAVINE:
- 150 g goveji file
- 100 g jelenovo meso
- 50 g slanina
- 20 g sir chedar
- 1 kos solata endivja
- 1 kos radič
- 2 kosov bombetka
- sol
- poper
-
SESTAVINE ZA KIMČI:
- 100 g kisla repa
- 15 g gorčica
- 4 ml ribja omaka
- 34 g paprika v prahu
- 34 g hren
Priprava
Burger začnemo sestavljati od spodaj navzgor:
bombeta
kimči solata
pleskavica
narezan goveji file
slanina nariban sir
kimči bombeta