Preprosto več za vas
Božična zmeda

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

piškoti

Maslo Maslo100 g g
Mandljevo maslo Mandljevo maslo100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje30 g g
Cimet Cimet3 g g
Med Med25 g g
Kokosov sladkor Kokosov sladkor40 g g
Pirina moka Pirina moka210 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g

preliv

Kokosovo olje Kokosovo olje50 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup24 ml ml
Kakav v prahu Kakav v prahu45 g g

posip

Granatno jabolko Granatno jabolko
Neslane pistacije Neslane pistacije

Božična zmeda

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.

V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).