
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
piškoti
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Mandljevo maslo Mandljevo maslo | 100 g g | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 30 g g | ||
Cimet Cimet | 3 g g | ||
Med Med | 25 g g | ||
Kokosov sladkor Kokosov sladkor | 40 g g | ||
Pirina moka Pirina moka | 210 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g |
preliv
Kokosovo olje Kokosovo olje | 50 g g | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 24 ml ml | ||
Kakav v prahu Kakav v prahu | 45 g g |
posip
Granatno jabolko Granatno jabolko | |||
Neslane pistacije Neslane pistacije |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBožična zmeda
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.
V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).