Preprosto več za vas
Božična zmeda

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

piškoti

Maslo Maslo100 g g
Mandljevo maslo Mandljevo maslo100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje30 g g
Cimet Cimet3 g g
Med Med25 g g
Kokosov sladkor Kokosov sladkor40 g g
Pirina moka Pirina moka210 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g

preliv

Kokosovo olje Kokosovo olje50 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup24 ml ml
Kakav v prahu Kakav v prahu45 g g

posip

Granatno jabolko Granatno jabolko
Neslane pistacije Neslane pistacije

Božična zmeda

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.

V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).