Priprava
V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.
V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).