Božična zmeda

Božična zmeda image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • piškoti

    • 100   g maslo
    • 100   g mandljevo maslo
    • 30   g kokosovo olje
    • 3   g cimet
    • 25   g med
    • 40   g kokosov sladkor
    • 210   g pirina moka
    • 4   g pecilni prašek
  • preliv

    • 50   g kokosovo olje
    • 24   ml javorjev sirup
    • 45   g kakav v prahu
  • posip

    •   granatno jabolko
    •   neslane pistacije

Priprava

    V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.

    V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).