V večjo posodo stresi koščke zmehčanega masla, mandljevo maslo in kokosovo olje. Vse skupaj z električnim mešalnikom mešaj nekaj minut, da nastane kremasta zmes. Dodaj cimet, med, rjavi sladkor in še enkrat dobro premešaj. Mešanico moke in pecilnega praška dodaj k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešaj (če je zmes presuha, dodaj še malo maščobe). Iz dobljene mase naredi kroglice poljubne velikosti, jih položi na namaščen pekač, obdan s papirjem za peko (pazi, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem splošči. Peci 12 minut na 160˙C.
Božična zmeda
Sestavine
1
število pekačev
-
piškoti
- 100 g maslo
- 100 g mandljevo maslo
- 30 g kokosovo olje
- 3 g cimet
- 25 g med
- 40 g kokosov sladkor
- 210 g pirina moka
- 4 g pecilni prašek
-
preliv
- 50 g kokosovo olje
- 24 ml javorjev sirup
- 45 g kakav v prahu
-
posip
- granatno jabolko
- neslane pistacije
Priprava
V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes nadevaj po pečenih piškotih in jih posuj s koščki nesoljenih pistacij in semeni granatnega jabolka (predhodno semena osuši v papirju).