
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Hruška Hruška | 2 | ||
Marcipan
Marcipan (masa) | 120 g g | ||
Maslo
Maslo (zmehčano) | 60 g g | ||
Mleko Mleko | 50 ml ml | ||
Sladkor Sladkor | 60 g g | ||
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | ||
Jajca Jajca | 4 | ||
Pirina moka Pirina moka | 280 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 8 g g | ||
Mleti orehi Mleti orehi | 80 g g | ||
Sladkor v prahu
Sladkor v prahu (po želji za posip) | |||
Piment Piment | 4 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBožični kolač iz hrušk in marcipana
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Marcipanovo maso grobo naribajte in jo skupaj z maslom, mlekom, sladkorjem in pimentom v mešalniku zmešajte v kremasto maso, ki ji primešate limonov sok.
Med mešanjem dodajte še jajca.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Moko in pecilni prašek presejte, nato pa med mešanjem dodajte zmesi v skledi.
Hruške olupite, odstranite sredico in jih narežite na osem krhljev.
Pekač namastite in po dnu potresite polovico orehov. Prelijte jih z maso, po njej pa razporedite krhlje hrušk. Po vrhu potresite drugo polovico orehov.
Pecite približno 35−40 minut.
Po želji potresite s sladkorjem v prahu.