Marcipanovo maso grobo naribajte in jo skupaj z maslom, mlekom, sladkorjem in pimentom v mešalniku zmešajte v kremasto maso, ki ji primešate limonov sok.Med mešanjem dodajte še jajca.
Božični kolač iz hrušk in marcipana
Sestavine
1
število pekačev
-
- 2 hruška
- 120 g marcipan masa
- 60 g maslo zmehčano
- 50 ml mleko
- 60 g sladkor
- 4 ml limonin sok
- 4 jajca
- 280 g pirina moka
- 8 g pecilni prašek
- 80 g mleti orehi
- sladkor v prahu po želji za posip
- 4 g piment
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj.Moko in pecilni prašek presejte, nato pa med mešanjem dodajte zmesi v skledi.
Hruške olupite, odstranite sredico in jih narežite na osem krhljev.Pekač namastite in po dnu potresite polovico orehov. Prelijte jih z maso, po njej pa razporedite krhlje hrušk. Po vrhu potresite drugo polovico orehov.
Pecite približno 35−40 minut.Po želji potresite s sladkorjem v prahu.
Hranilne vrednosti
Kcal
267
Maščobe (g)
12.3
Ogljikovi hidrati (g)
31.9
Proteini (g)
6