Božični kolač iz hrušk in marcipana

Božični kolač iz hrušk in marcipana image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 2   hruška
    • 120   g marcipan masa
    • 60   g maslo zmehčano
    • 50   ml mleko
    • 60   g sladkor
    • 4   ml limonin sok
    • 4   jajca
    • 280   g pirina moka
    • 8   g pecilni prašek
    • 80   g mleti orehi
    •   sladkor v prahu po želji za posip
    • 4   g piment

Priprava

    Marcipanovo maso grobo naribajte in jo skupaj z maslom, mlekom, sladkorjem in pimentom v mešalniku zmešajte v kremasto maso, ki ji primešate limonov sok.Med mešanjem dodajte še jajca.

    Pečico segrejte na 175 stopinj.Moko in pecilni prašek presejte, nato pa med mešanjem dodajte zmesi v skledi.

    Hruške olupite, odstranite sredico in jih narežite na osem krhljev.Pekač namastite in po dnu potresite polovico orehov. Prelijte jih z maso, po njej pa razporedite krhlje hrušk. Po vrhu potresite drugo polovico orehov.

    Pecite približno 35−40 minut.Po želji potresite s sladkorjem v prahu.

     

     

Hranilne vrednosti

Kcal 267
Proteini (g) 6
Ogljikovi hidrati (g) 31.9
Maščobe (g) 12.3