Brezglutenska mediteranska solata

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Brezglutenska mediteranska solata image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
    • 170   g kvinoja
    •   češnjev paradižnik
    •   rumena paprika
    •   rdeča čebula
    •   čičerika
    •   kumara
    •   veganski feta sir
    •   olje
    •   sol
    •   poper
    •   začimbe

Priprava

    V večji posodi zavri nekaj vode in skuhaj kvinojo, okoli 15-20 minut. Med tem, ko se kvinoja kuha, nareži češnjev paradižnik, rumeno papriko, rdečo čebulo, kumaro in veganski feta sir. Čičeriko dobro operi in postavi na stran. Kvinojo ohladi pod mrzlo vodo. V večjo skledo dodaj narezano zelenjavo, veganski feta sir, kvinojo, olje, sol, poper in začimbe. Premešaj in postrezi.