Preprosto več za vas
Brezglutenska pastirska pita z lečo in sladkim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Sladki krompir Sladki krompir450 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje36 ml ml
Sol Sol1 g g
Poper Poper1 g g
Čebula Čebula
Česen Česen stroki strok
Leča Leča145 g g
Jušna osnova Jušna osnova480 ml ml
Timijan Timijan3 g g
Zelenjava Zelenjava640 g g

Brezglutenska pastirska pita z lečo in sladkim krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Sladki krompir olupi in nareži na kocke. V večji lonec dodaj vodo, zavri. Dodaj sladki krompir in kuhaj 10-15 minut. Krompir precedi in ga postavi v večjo posodo. Dodaj kokosovo olje, sol in poper, pretlači. Postavi na stran. V večji lonec dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo in česen, popraži. Nato dodaj ščepec soli in popra, lečo, zelenjavno jušno osnovo in timijan. Kuhaj okoli 20-30 minut. Zadnjih 10 minut kuhanja dodaj mešano zelenjavo. Pečico prižgi na 220° C. Mešanico zelenjave in leče poskusi. Če ji manjka sol/poper/začimbe, ji to dodaj. Maso prestavi v pekač (20x20 cm)in ji dodaj na koncu še plast pireja iz sladkega krompirja. Vrh pite zgladi z žlico (ali naredi vzorec), posoli in dodaj ščepec popra. Pastirsko pito postavi v pečico za 20 minut. Pečeno pito rahlo ohladi in nato postrezi.