Brezglutenska pastirska pita z lečo in sladkim krompirjem

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Brezglutenska pastirska pita z lečo in sladkim krompirjem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 450   g sladki krompir
    • 36   ml kokosovo olje
    • 1   g sol
    • 1   g poper
    •   čebula
    •   stroki česen
    • 145   g leča
    • 480   ml jušna osnova
    • 3   g timijan
    • 640   g zelenjava

Priprava

    Sladki krompir olupi in nareži na kocke. V večji lonec dodaj vodo, zavri. Dodaj sladki krompir in kuhaj 10-15 minut. Krompir precedi in ga postavi v večjo posodo. Dodaj kokosovo olje, sol in poper, pretlači. Postavi na stran. V večji lonec dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo in česen, popraži. Nato dodaj ščepec soli in popra, lečo, zelenjavno jušno osnovo in timijan. Kuhaj okoli 20-30 minut. Zadnjih 10 minut kuhanja dodaj mešano zelenjavo. Pečico prižgi na 220° C. Mešanico zelenjave in leče poskusi. Če ji manjka sol/poper/začimbe, ji to dodaj. Maso prestavi v pekač (20x20 cm)in ji dodaj na koncu še plast pireja iz sladkega krompirja. Vrh pite zgladi z žlico (ali naredi vzorec), posoli in dodaj ščepec popra. Pastirsko pito postavi v pečico za 20 minut. Pečeno pito rahlo ohladi in nato postrezi.