
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Sladki krompir Sladki krompir | 450 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 36 ml ml | |
Sol Sol | 1 g g | |
Poper Poper | 1 g g | |
Čebula Čebula | ||
Česen Česen | stroki strok | |
Leča Leča | 145 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 480 ml ml | |
Timijan Timijan | 3 g g | |
Zelenjava Zelenjava | 640 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBrezglutenska pastirska pita z lečo in sladkim krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sladki krompir olupi in nareži na kocke. V večji lonec dodaj vodo, zavri. Dodaj sladki krompir in kuhaj 10-15 minut. Krompir precedi in ga postavi v večjo posodo. Dodaj kokosovo olje, sol in poper, pretlači. Postavi na stran. V večji lonec dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo in česen, popraži. Nato dodaj ščepec soli in popra, lečo, zelenjavno jušno osnovo in timijan. Kuhaj okoli 20-30 minut. Zadnjih 10 minut kuhanja dodaj mešano zelenjavo. Pečico prižgi na 220° C. Mešanico zelenjave in leče poskusi. Če ji manjka sol/poper/začimbe, ji to dodaj. Maso prestavi v pekač (20x20 cm)in ji dodaj na koncu še plast pireja iz sladkega krompirja. Vrh pite zgladi z žlico (ali naredi vzorec), posoli in dodaj ščepec popra. Pastirsko pito postavi v pečico za 20 minut. Pečeno pito rahlo ohladi in nato postrezi.