
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Brezglutenski veganski tiramisu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kvadraten pekač (20x20 cm) premaži z oljem in obloži s peki papirjem. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj olje, sojin napitek, kis, agavin sirup in mlete mandlje. Preko cedila dodaj brezglutensko moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dobro premešaj. Če je masa preveč suha, dodaj nekaj sojinega napitka. Biskvit prestavi v pekač in ga postavi v pečico. Peci okoli 15 minut. Biskvit popolnoma ohladi. Ko je biskvit ohlajen, ga prereži na pol, nato pa še na manjše koščke. S stoječim ali ročnim mešalnikom zmešaj kokosovo smetano. V kozarčke dodaj nekaj biskvita, kavo in stepeno kokosovo smetano. Ponovi za cel kozarček, nato pa še za preostale kozarčke. Brezglutenski tiramisu postavi v hladilnik za 1 uro. Na koncu ga posuj s kakavom v prahu in postrezi.