Preprosto več za vas
Brezglutenski veganski tiramisu

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Olje Olje60 ml ml
Sojin napitek Sojin napitek200 ml ml
Kis Kis4 ml ml
Agavin sirup Agavin sirup120 ml ml
Mleti mandlji Mleti mandlji150 g g
Brezglutenska moka Brezglutenska moka150 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek8 g g
Soda bikarbona Soda bikarbona1 g g
Kava Kava400 ml ml
Kokosova smetana Kokosova smetana2
Kakav v prahu Kakav v prahu

Brezglutenski veganski tiramisu

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

Kvadraten pekač (20x20 cm) premaži z oljem in obloži s peki papirjem. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj olje, sojin napitek, kis, agavin sirup in mlete mandlje. Preko cedila dodaj brezglutensko moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dobro premešaj. Če je masa preveč suha, dodaj nekaj sojinega napitka. Biskvit prestavi v pekač in ga postavi v pečico. Peci okoli 15 minut. Biskvit popolnoma ohladi. Ko je biskvit ohlajen, ga prereži na pol, nato pa še na manjše koščke. S stoječim ali ročnim mešalnikom zmešaj kokosovo smetano. V kozarčke dodaj nekaj biskvita, kavo in stepeno kokosovo smetano. Ponovi za cel kozarček, nato pa še za preostale kozarčke. Brezglutenski tiramisu postavi v hladilnik za 1 uro. Na koncu ga posuj s kakavom v prahu in postrezi.