Brezglutenski veganski tiramisu

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Brezglutenski veganski tiramisu image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število kozarcev
    • 60   ml olje
    • 200   ml sojin napitek
    • 4   ml kis
    • 120   ml agavin sirup
    • 150   g mleti mandlji
    • 150   g brezglutenska moka
    • 8   g pecilni prašek
    • 1   g soda bikarbona
    • 400   ml kava
    • 2   kokosova smetana
    •   kakav v prahu

Priprava

    Kvadraten pekač (20x20 cm) premaži z oljem in obloži s peki papirjem. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj olje, sojin napitek, kis, agavin sirup in mlete mandlje. Preko cedila dodaj brezglutensko moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dobro premešaj. Če je masa preveč suha, dodaj nekaj sojinega napitka. Biskvit prestavi v pekač in ga postavi v pečico. Peci okoli 15 minut. Biskvit popolnoma ohladi. Ko je biskvit ohlajen, ga prereži na pol, nato pa še na manjše koščke. S stoječim ali ročnim mešalnikom zmešaj kokosovo smetano. V kozarčke dodaj nekaj biskvita, kavo in stepeno kokosovo smetano. Ponovi za cel kozarček, nato pa še za preostale kozarčke. Brezglutenski tiramisu postavi v hladilnik za 1 uro. Na koncu ga posuj s kakavom v prahu in postrezi.