Preprosto več za vas
Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Šalotka Šalotka6
Česen Česen6
Olivno olje Olivno olje1 dl dl
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki100 g g
Korenje Korenje100 g g
Črne olive Črne olive100 g g
Kapre Kapre50 g g
Brancin Brancin1
Orada Orada1
Hobotnica Hobotnica1
Lignji Lignji200 g g
File lososa File lososa500 g g
Klapavice brez lupine Klapavice brez lupine200 g g
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka5 dl dl
Sladkor Sladkor6 g g
Belo vino Belo vino1 dl dl
Maslo Maslo
Timijan Timijan
Majaron Majaron
Žajbelj Žajbelj
Origano Origano
Peteršilj Peteršilj
Lovorov list Lovorov list
Limeta Limeta
Sol Sol
Poprova zrna Poprova zrna

Sestavine za popečene kruhke

Bageta Bageta1
Česen Česen2
Olivno olje Olivno olje1 dl dl

Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(3)

Priprava

Brancina, orado in lososa očistimo ter filiramo. Prav tako očistimo lignje in hobotnico. Iz kosti, glav in obrezlin hobotnice naredimo hiter fond po naslednjem receptu.Obrezline spiramo pod tekočo vodo, dokler voda ni čista. V loncu segrejemo maslo in dodamo odcejene obrezline, da zarumenijo. Zalijemo z decilitrom belega vina in dolijemo toliko vode, da so obrezline prekrite. Zavremo in vedno znova razpenimo. Dodamo lovorove liste, poprova zrna in timijan ter kuhamo približno 20 minut. Fond precedimo tako, da uporabimo s krpo obloženo cedilo.

Šalotko prepražimo na olivnem olju in dodamo česen, da zadiši. Narezan korenček, olive, kapre in suhi paradižnik na rahlo prepražimo ter nato dodamo začimbe (vse razen peteršilja) po okusu. Vse skupaj zalijemo s fondom in paradižnikovo omako ter dodamo žličko sladkorja. Ko tekočina zavre, najprej dodamo hobotnico in lignje. Ko se to omehča, dodamo fileje rib in dagnje ter kuhamo še približno 10 minut.

Vse skupaj pustimo, da nekaj časa počiva. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem indodamo krhelj limete.

Bageto prepolovimo in narežemo na par kosov. V posodici zamešamo olivno olje in drobno nasekljan česen. Kruh popečemo na rešetki žara najprej na strani sredice. Ko ga obrnemo na žaru, ga natremo z mešanico olivnega olja in česna.

Preden postrežemo brodet, ga potresemo s svežim peteršiljem in dodamo krhelj limete.