Priprava
Brancina, orado in lososa očistimo ter filiramo. Prav tako očistimo lignje in hobotnico. Iz kosti, glav in obrezlin hobotnice naredimo hiter fond po naslednjem receptu.Obrezline spiramo pod tekočo vodo, dokler voda ni čista. V loncu segrejemo maslo in dodamo odcejene obrezline, da zarumenijo. Zalijemo z decilitrom belega vina in dolijemo toliko vode, da so obrezline prekrite. Zavremo in vedno znova razpenimo. Dodamo lovorove liste, poprova zrna in timijan ter kuhamo približno 20 minut. Fond precedimo tako, da uporabimo s krpo obloženo cedilo.
Šalotko prepražimo na olivnem olju in dodamo česen, da zadiši. Narezan korenček, olive, kapre in suhi paradižnik na rahlo prepražimo ter nato dodamo začimbe (vse razen peteršilja) po okusu. Vse skupaj zalijemo s fondom in paradižnikovo omako ter dodamo žličko sladkorja. Ko tekočina zavre, najprej dodamo hobotnico in lignje. Ko se to omehča, dodamo fileje rib in dagnje ter kuhamo še približno 10 minut.
Vse skupaj pustimo, da nekaj časa počiva. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem indodamo krhelj limete.
Bageto prepolovimo in narežemo na par kosov. V posodici zamešamo olivno olje in drobno nasekljan česen. Kruh popečemo na rešetki žara najprej na strani sredice. Ko ga obrnemo na žaru, ga natremo z mešanico olivnega olja in česna.
Preden postrežemo brodet, ga potresemo s svežim peteršiljem in dodamo krhelj limete.