
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Juha
Por Por | 3 | ||
Cvetača Cvetača | 1 | ||
Brokoli Brokoli | 1 | ||
Bučke Bučke | 1 | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1,2 l l | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje Olje |
Zdrobovi žličniki
Jajca Jajca | 2 | ||
Maslo Maslo | 60 g g | ||
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 90 g g | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBrokolijeva-cvetačna juha z zdrobovimi žličniki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej pripravimo maso za žličnike, saj mora počivati. Jajci dobro razžvrkljamo, ju posolimo in popopramo, nato pa dodamo še sesekljan peteršilj, stopljeno maslo in zdrob ter vse skupaj dobro premešamo. Pustimo vsaj 15 minut, da se masa zgosti. V kozici segrejemo olje (1 žlico) in na kolute narezan por in kuhamo približno minuto, dokler se por ne zmehča. Dodamo na cvetke narezano cvetačo in brokoli ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 10 minut, potem pa v juho naribamo še bučko in premešamo. V juho s konico majhne žličke polagamo delčke mase in kuhamo še približno 10 minut, da se žličniki skuhajo. Če je tekočine premalo, dolijemo še nekaj osnove ali vode, juho poskusimo in po potrebi tudi dosolimo ali popopramo. Juho na koncu okrasimo s sesekljanim peteršiljem in nekaj popra ter postrežemo.
Nasveti: Masa za žličnike mora biti pred počivanjem še rahlo tekoča, saj se med počivanjem zdrob napoji. Pripravimo lahko manjše ali večje cmočke, a pozor - med kuhanjem se povečajo. Če so žličniki kuhani preverimo tako, da enega vzamemo iz juhe in ga prepolovimo. Juho lahko pripravimo tudi le z brokolijem ali le s cvetačo.
Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan.