
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 200 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Sladkor Sladkor | 80 g g | ||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | ||
Bela moka Bela moka | 120 g g | ||
Kakav v prahu Kakav v prahu | 20 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | ||
Halva Halva | 100 g g | ||
Vanilijev sladoled
Vanilijev sladoled (4 kepice) | |||
Jagodičevje Jagodičevje | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBrowniji s halvo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V vroči vodni kopeli stopite maslo in temno čokolado.
Stepite jajca, sladkor, ščepec soli in vmešajte v čokoladno zmes.
Zmešajte suhe sestavine in presejte na jajčno-čokoladno zmes. Na hitro premešajte.
Halvo grobo nasekljajte. Testo vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko.
Po vrhu potresite 100 g halve (ca. 20 x 30).
Pecite pri 160 °C (zgornji in spodnji grelec) približno 25 minut. Pecivo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
Kot prilogo brownijem postrezite vaniljev sladoled in mešano jagodičevje (npr. jagode, maline, borovnice).