Bruskete s paradižnikom in baziliko

Bruskete s paradižnikom in baziliko image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

2 število porcij
    •   kruh
    • 1   česen
    • 4   paradižnik
    • 125   g mozzarella
    •   kis
    •   bazilika
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Paradižnikom odstrani sredico (nikar je ne zavrzi, uporabi jo v katerem drugem receptu!) in jih nareži na majhne kockice. Na kockice nareži tudi mocarelo. Bazilikine lističe nareži na rezinice. Mocarelo, paradižnik in baziliko prenesi v skodelico, vse posoli in popopraj ter prelij s kisom in žlico olivnega olja. Premešaj, poskusi in dodelaj, če je potrebno. Kruhke na obeh straneh popeci na suhi ponvi, pečene premaži z razpolovljenim strokom česna in pokapaj z olivnim oljem. Na odišavljene kruhke razporedi paražnikovo mešanico, jih pokapaj še z nekaj olivnega olja in popopraj. Bruskete okrasi z bazilikinimi lističi in takoj postrezi.

    Sit fit nasvet: Uporabi kruh po želji - namesto belega hlebca uporabi francosko štruco, polnozrnat kruh s semeni ali pa ajdovega z orehi. Kruhke lahko popečeš na ponvi, gril ponvi ali žaru. Bruskete lahko pripraviš tudi s češnjevimi paradižnički, te nareži na polovičke ali četrtinke. Namesto mocarele lahko uporabiš tudi feto - te s paradižnikom ne zmešaj, ampak jo le nadrobi na kruhke.

    Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan.