Na sončničnem olju popražimo na drobno sesekljana česen in čebulo. Primešamo mleto meso in sladkor ter spet nekaj minut pražimo. Dodamo na drobne kocke narezano papriko, narezane paradižnike in začimbe. Pokrito dušimo in po potrebi zgostimo z malo moke. Začinimo s čilijem.
Bruskete z mletim mesom in bivoljo mocarelo
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 bruschetta
- 500 g mešano mleto meso
- jajčevec
- jurčki
- 250 g buffalo mozzarella
- 50 ml balzamični kis
- 200 g rdeča paprika
- 2 česen
- 1 čebula
- 200 g češnjev paradižnik
- 1 lovorov list
- 6 g sladkor
- ščepec čili
- sol
- poper
- 12 ml olivno olje
- pšenična moka
- bazilika
Priprava
Bruskete popečemo v ponvi ali na žaru, jih premažemo s pašteto iz jajcevca in jurčkov, nanje položimo nadev iz mletega mesa in bivoljo mocarelo, narezano na rezine. Prelijemo z oljčnim oljem in na vrh dodamo lističe bazilike.
Postrežemo na krožnikih, ki smo jih porisali s tankimi linijami balzamičnega kisa.