Preprosto več za vas
Bučkina rižota s popečenimi bučkami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo Maslo10 g g
Česen Česen2
Šalotka Šalotka1
Bučke Bučke2
Riž za rižoto Riž za rižoto180 g g
Belo vino Belo vino5 cl cl
Parmezan Parmezan
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik6
Suha bazilika Suha bazilika2 g g
Bazilika Bazilika
Jušna osnova Jušna osnova1 l l
Olje Olje
Sol Sol
Poper Poper

Bučkina rižota s popečenimi bučkami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Priprava

V večji kozici stopi maslo in na stopljenem zmehčaj sesekljano šalotko. Nato dodaj riž in dobro premešaj, da se riž napoji masla. Dodaj še česen in kuhaj, da zadiši, nato pa še na rezinice narezan paradižnik. Prilij vino, premešaj in pokuhaj ter umešaj še suho baziliko. Nato postopoma dodajaj po zajemalko zelenjavne jušne osnove na enkrat. Ko riž popije vso tekočino, dodaj novo. Ko je riž že skoraj skuhan, dodaj 1 naribano bučko in dobro premešaj ter kuhaj še toliko časa, da se riž skuha. Na koncu, ko je riž skuhan, poskrbi, da je rižota pocasta in ne presuha. Rižoto odstavi z ognja, vanjo umešaj večino sveže bazilike, parmezan ter še malo popopraj. Če rižota ni dovolj slana, jo še malo posoli. Rižoto pokrij in pusti počivati nekaj minut. Medtem na suhi ponvi popeci rezine naoljene, posoljene in popoprane bučke. Rižoto serviraj, okrasi s popečeno bučko in svežo baziliko ter po želji še s parmezanom in takoj postrezi.

Nasvet

Namesto šalotke lahko uporabiš čebulo ali por.
Bučki lahko narežeš tudi na kockice in umešaš v rižoto malo preden je riž skuhan.
Namesto svežih paradižnikov lahko v rižoto čisto na koncu umešaš sveže češnjeve paradižnike ali pa paradižnike v celoti izpustiš.
Namesto masla uporabi olje.
Tudi parmezan lahko v celoti izpustiš, če želiš vegansko jed.