
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 10 g g | |
Česen Česen | 2 | |
Šalotka Šalotka | 1 | |
Bučke Bučke | 2 | |
Riž za rižoto Riž za rižoto | 180 g g | |
Belo vino Belo vino | 5 cl cl | |
Parmezan Parmezan | ||
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 6 | |
Suha bazilika Suha bazilika | 2 g g | |
Bazilika Bazilika | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1 l l | |
Olje Olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBučkina rižota s popečenimi bučkami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava
V večji kozici stopi maslo in na stopljenem zmehčaj sesekljano šalotko. Nato dodaj riž in dobro premešaj, da se riž napoji masla. Dodaj še česen in kuhaj, da zadiši, nato pa še na rezinice narezan paradižnik. Prilij vino, premešaj in pokuhaj ter umešaj še suho baziliko. Nato postopoma dodajaj po zajemalko zelenjavne jušne osnove na enkrat. Ko riž popije vso tekočino, dodaj novo. Ko je riž že skoraj skuhan, dodaj 1 naribano bučko in dobro premešaj ter kuhaj še toliko časa, da se riž skuha. Na koncu, ko je riž skuhan, poskrbi, da je rižota pocasta in ne presuha. Rižoto odstavi z ognja, vanjo umešaj večino sveže bazilike, parmezan ter še malo popopraj. Če rižota ni dovolj slana, jo še malo posoli. Rižoto pokrij in pusti počivati nekaj minut. Medtem na suhi ponvi popeci rezine naoljene, posoljene in popoprane bučke. Rižoto serviraj, okrasi s popečeno bučko in svežo baziliko ter po želji še s parmezanom in takoj postrezi.
Nasvet
Namesto šalotke lahko uporabiš čebulo ali por.
Bučki lahko narežeš tudi na kockice in umešaš v rižoto malo preden je riž skuhan.
Namesto svežih paradižnikov lahko v rižoto čisto na koncu umešaš sveže češnjeve paradižnike ali pa paradižnike v celoti izpustiš.
Namesto masla uporabi olje.
Tudi parmezan lahko v celoti izpustiš, če želiš vegansko jed.