Preprosto več za vas
Bučna lazanja z ohrovtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Buča Buča1
Šalotka Šalotka1
Česen Česen2
Limonina lupina Limonina lupina
Skuta Skuta250 g g
Mozzarella Mozzarella200 g g
Maslo Maslo10 g g
Ohrovt Ohrovt200 g g
Testenine za lazanjo Testenine za lazanjo
Nariban parmezan Nariban parmezan
Sol Sol
Poper Poper
Česen v prahu Česen v prahu
Olje Olje
Muškatni orešček Muškatni orešček
Žajbelj Žajbelj

Bučna lazanja z ohrovtom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Bučo nareži na kocke in skuhaj v vreli vodi. Ko se zmehča, jo odcedi in pusti, da para izpari. Potem jo stresi v mešalec in zmiksaj. 200 g pireja pusti v mešalcu, ostalega prihrani za kak drug recept. Dodaj ½ suhega ali 2 listka svežega sesekljanega žajblja, ½ žličke česna v prahu, velik ščepec soli in še enkrat zmiksaj. Prenesi v skledico in prihrani za kasneje. Na žlici olja prepraži sesekljano šalotko in česen, potem pa dodaj na tanke rezinice narezan ohrovt. Posoli in popopraj ter praži, da se zmehča. Vmes dodaj kakšno žlico vode. V skledici zmešaj skuto, jajce, parmezan, ¼ žličke muškatnega oreščka, limonino lupinico, ščepec soli in poper. Liste za lazanjo na hitro pokuhaj v vreli vodi - le toliko, da se zmehčajo, potem pa jih vzemi iz vode in splakni pod mrzlo vodo. Potem lazanjo sestavi: na dno daj nekaj kapljic olja, potem sledijo: lazanja list, skutni nadev, ohrovt, naribana mocarela, lazanja list, bučni nadev, lazanja list, skutni nadev, ohrovt, naribana mocarela, lazanja list. Maslo v ponvici stopi do rjavega, potem pa na hitro prepraži še žajbljeve listke. Po minuti jih prenesi na krožniček in prihrani za okras. Na zadnji lazanja list pokapaj stopljeno maslo, dodaj na večje kose narezano mocarelo in peci približno 20 minut na 220°c. Lazanja je pečena, ko se mocarela na vrhu zlato-rjavo zapeče. Okrasi jo s popraženimi žajbljevimi listi in postrezi.

Nasvet

Bučo lahko tudi spečeš - peci jo približno 45 minut na 175°c. Preostali pire lahko porabiš za pripravo juhe, ga dodaš k golažu ali bolonjski omaki ali pa pripraviš rižote, testenine in tudi bučne sladice (mafine, palačinke …). Lazanjo lahko narežeš na porcije in zamrzneš. Pripravi sladko različico brez ohrovta: iz recepta izpusti še česen v prahu, muškatni orešček nadomesti s cimetom, v skutino zmes daj žlico sladkorja, ostalo pa naredi po receptu. Lazanjo pred postrežbo še posladkaj in postrezi.