
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Buča Buča | 1 | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Limonina lupina Limonina lupina | |||
Skuta Skuta | 250 g g | ||
Mozzarella Mozzarella | 200 g g | ||
Maslo Maslo | 10 g g | ||
Ohrovt Ohrovt | 200 g g | ||
Testenine za lazanjo Testenine za lazanjo | |||
Nariban parmezan Nariban parmezan | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Česen v prahu Česen v prahu | |||
Olje Olje | |||
Muškatni orešček Muškatni orešček | |||
Žajbelj Žajbelj |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBučna lazanja z ohrovtom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Bučo nareži na kocke in skuhaj v vreli vodi. Ko se zmehča, jo odcedi in pusti, da para izpari. Potem jo stresi v mešalec in zmiksaj. 200 g pireja pusti v mešalcu, ostalega prihrani za kak drug recept. Dodaj ½ suhega ali 2 listka svežega sesekljanega žajblja, ½ žličke česna v prahu, velik ščepec soli in še enkrat zmiksaj. Prenesi v skledico in prihrani za kasneje. Na žlici olja prepraži sesekljano šalotko in česen, potem pa dodaj na tanke rezinice narezan ohrovt. Posoli in popopraj ter praži, da se zmehča. Vmes dodaj kakšno žlico vode. V skledici zmešaj skuto, jajce, parmezan, ¼ žličke muškatnega oreščka, limonino lupinico, ščepec soli in poper. Liste za lazanjo na hitro pokuhaj v vreli vodi - le toliko, da se zmehčajo, potem pa jih vzemi iz vode in splakni pod mrzlo vodo. Potem lazanjo sestavi: na dno daj nekaj kapljic olja, potem sledijo: lazanja list, skutni nadev, ohrovt, naribana mocarela, lazanja list, bučni nadev, lazanja list, skutni nadev, ohrovt, naribana mocarela, lazanja list. Maslo v ponvici stopi do rjavega, potem pa na hitro prepraži še žajbljeve listke. Po minuti jih prenesi na krožniček in prihrani za okras. Na zadnji lazanja list pokapaj stopljeno maslo, dodaj na večje kose narezano mocarelo in peci približno 20 minut na 220°c. Lazanja je pečena, ko se mocarela na vrhu zlato-rjavo zapeče. Okrasi jo s popraženimi žajbljevimi listi in postrezi.
Nasvet
Bučo lahko tudi spečeš - peci jo približno 45 minut na 175°c. Preostali pire lahko porabiš za pripravo juhe, ga dodaš k golažu ali bolonjski omaki ali pa pripraviš rižote, testenine in tudi bučne sladice (mafine, palačinke …). Lazanjo lahko narežeš na porcije in zamrzneš. Pripravi sladko različico brez ohrovta: iz recepta izpusti še česen v prahu, muškatni orešček nadomesti s cimetom, v skutino zmes daj žlico sladkorja, ostalo pa naredi po receptu. Lazanjo pred postrežbo še posladkaj in postrezi.