
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!
Sestavine
Pire iz buče Pire iz buče | 170 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 12 ml ml | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Riž Riž | 150 g g | |
Voda Voda | 600 ml ml | |
Veganski parmezan Veganski parmezan | 20 g g | |
Timijan Timijan | 3 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Poper Poper | 1 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBučna rižota
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V večjo ponev dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo, česen, premešaj in praži 3-4 minute. V posodo dodaj riž, timijan in bučni pire. Praži nekaj minut. Nato dodaj poper in sol, premešaj. Dodaj vodo in premešaj. Rižoto kuhaj okoli 20-30 minut oz. dokler se riž ne skuha. Ko je rižota že skoraj skuhana še dodaj vegansko maslo in veganski parmezan. Rižoto postrezi še toplo.