Bučna rižota

Zdravko Lidl
Zdravko Lidl
Bučna rižota image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   buča hokaido
    • 1   česen
    • 2   čebula
    •   por
    •   sol
    •   poper
    •   pesti žajbelj
    • 72   ml olivno olje
    • 1,1   l jušna osnova
    • 300   g riž
    • 60   g maslo
    • 80   g parmezan
    • 50   g kozji sir

Priprava

    Nareži bučo na 3 cm velike kocke ter jo skupaj z glavo česna, pestjo žajblja in 3 žlicami olivnega olja peci 45 - 60 min pri 190 stopinjah Celzija. Pečeno bučo skupaj s 100 ml jušne osnove zmešaj s paličnim mešalnikom.

    V ločeni posodi na treh žlicah olja prepraži na kocke narezano čebulo in por. Vse skupaj rahlo praži 10 minut. Čebuli in poru dodaj riž in ga 2-3 minuti mešaj, da postekleni. Počasi dodajaj jušno osnovo.

    Po 15 minutah kuhanja počasi dodajaj prej pripravljen bučni pire in mešaj. Celotni zmesi dodaj maslo in nariban parmezan. Na olju prepraži žajbljeve liste, ki jih skupaj s kozjim sirom dodaš na vrh rižote, ko jo postrežeš.