
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Buča hokaido Buča hokaido | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Čebula Čebula | 2 | ||
Por Por | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Žajbelj Žajbelj | pesti pest | ||
Olivno olje Olivno olje | 72 ml ml | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1,1 l l | ||
Riž Riž | 300 g g | ||
Maslo Maslo | 60 g g | ||
Parmezan Parmezan | 80 g g | ||
Kozji sir Kozji sir | 50 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBučna rižota
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Nareži bučo na 3 cm velike kocke ter jo skupaj z glavo česna, pestjo žajblja in 3 žlicami olivnega olja peci 45 - 60 min pri 190 stopinjah Celzija. Pečeno bučo skupaj s 100 ml jušne osnove zmešaj s paličnim mešalnikom.
V ločeni posodi na treh žlicah olja prepraži na kocke narezano čebulo in por. Vse skupaj rahlo praži 10 minut. Čebuli in poru dodaj riž in ga 2-3 minuti mešaj, da postekleni. Počasi dodajaj jušno osnovo.
Po 15 minutah kuhanja počasi dodajaj prej pripravljen bučni pire in mešaj. Celotni zmesi dodaj maslo in nariban parmezan. Na olju prepraži žajbljeve liste, ki jih skupaj s kozjim sirom dodaš na vrh rižote, ko jo postrežeš.