Preprosto več za vas
Bučna rižota

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Zdravko Lidl
Zdravko Lidl
Z Zdravkom Lidlom preizkusite preproste recepte in izvirne načine, kako otroke navdušiti nad zdravo prehrano.

Sestavine

Buča hokaido Buča hokaido1
Česen Česen1
Čebula Čebula2
Por Por
Sol Sol
Poper Poper
Žajbelj Žajbelj pesti pest
Olivno olje Olivno olje72 ml ml
Jušna osnova Jušna osnova1,1 l l
Riž Riž300 g g
Maslo Maslo60 g g
Parmezan Parmezan80 g g
Kozji sir Kozji sir50 g g

Bučna rižota

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Nareži bučo na 3 cm velike kocke ter jo skupaj z glavo česna, pestjo žajblja in 3 žlicami olivnega olja peci 45 - 60 min pri 190 stopinjah Celzija. Pečeno bučo skupaj s 100 ml jušne osnove zmešaj s paličnim mešalnikom.

V ločeni posodi na treh žlicah olja prepraži na kocke narezano čebulo in por. Vse skupaj rahlo praži 10 minut. Čebuli in poru dodaj riž in ga 2-3 minuti mešaj, da postekleni. Počasi dodajaj jušno osnovo.

Po 15 minutah kuhanja počasi dodajaj prej pripravljen bučni pire in mešaj. Celotni zmesi dodaj maslo in nariban parmezan. Na olju prepraži žajbljeve liste, ki jih skupaj s kozjim sirom dodaš na vrh rižote, ko jo postrežeš.