V manjšo posodico dodaj topel sojin napitek, 1 žlico sladkorja, polovico vrečke kvasa, premešaj in pusti stati okoli 10 minut, da se kvas aktivira.
Bučne cimetove rolice
Sestavine
-
Testo
- 135 ml sojin napitek
- 41 g sladkor
- 0,5 paketov suhi kvas
- 0,5 žličk mleti cimet
- sol
- 55 g kokosovo olje
- 40 g pire iz buče
- 280 g pšenična moka
-
Nadev
- 2 žlice sladkor
- 1 žlička mleti cimet
- 2 žlice kokosovo olje
-
Preliv
- 100 g sladkor v prahu
- 1 kos vanilijev strok
- 2 žlice sojin napitek
Priprava
V večjo posodo dodaj kvasno mešanico, sladkor, cimet v prahu, sol, kokosovo olje, bučni pire in vse skupaj dobro premešaj.
Dodaj polovico moke (140 g) in dobro premešaj.
Dodaj še drugo polovico moke (140 g), dobro premešaj in testo gneti okoli 2-4 minute.
Posodo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem, dodaj testo, ga pokrij in ga pusti vzhajati vsaj za 1 uro.
V manjšo posodico dodaj sladkor, cimet v prahu, premešaj in postavi na stran.
Na delovno površino dodaj nekaj moke, testo in ga razvaljaj v večji pravokotnik.
Testo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem in ga posuj z mešanico sladkorja in cimeta v prahu.
Nato testo zavij v rulado, ga nareži (na polžke) in ga postavi na pekač za peko (obložen s peki papirjem).
Pekač pokrij s kuhinjsko krpo in pusti testo vzhajati 30 minut.
Pečico prižgi na 180 °C.
Pekač z rolicami nato postavi v pečico za okoli 20-22 minut.
V manjšo posodico dodaj sladkor v prahu, vanilijo, sojin napitek, premešaj in nato vse skupaj prelij čez (ohlajene) rolice.
Serviraj še sveže.