Priprava
- V manjšo posodico dodaj topel sojin napitek, 1 žlico sladkorja, polovico vrečke kvasa, premešaj in pusti stati okoli 10 minut, da se kvas aktivira.
- V večjo posodo dodaj kvasno mešanico, sladkor, cimet v prahu, sol, kokosovo olje, bučni pire in vse skupaj dobro premešaj.
- Dodaj polovico moke (140 g) in dobro premešaj.
- Dodaj še drugo polovico moke (140 g), dobro premešaj in testo gneti okoli 2-4 minute.
- Posodo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem, dodaj testo, ga pokrij in ga pusti vzhajati vsaj za 1 uro.
- V manjšo posodico dodaj sladkor, cimet v prahu, premešaj in postavi na stran.
- Na delovno površino dodaj nekaj moke, testo in ga razvaljaj v večji pravokotnik.
- Testo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem in ga posuj z mešanico sladkorja in cimeta v prahu.
- Nato testo zavij v rulado, ga nareži (na polžke) in ga postavi na pekač za peko (obložen s peki papirjem).
- Pekač pokrij s kuhinjsko krpo in pusti testo vzhajati 30 minut.
- Pečico prižgi na 180 °C.
- Pekač z rolicami nato postavi v pečico za okoli 20-22 minut.
- V manjšo posodico dodaj sladkor v prahu, vanilijo, sojin napitek, premešaj in nato vse skupaj prelij čez (ohlajene) rolice.
- Serviraj še sveže.