Bučne cimetove rolice

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Bučne cimetove rolice image
Težavnost Srednje
Priprava 50 min
Kuhanje 1:10 h

Sestavine

6 število porcij
  • Testo

    • 135   ml sojin napitek
    • 41   g sladkor
    • 0,5   paketov suhi kvas
    • 0,5   žličk mleti cimet
    •   sol
    • 55   g kokosovo olje
    • 40   g pire iz buče
    • 280   g pšenična moka
  • Nadev

    • 2   žlice sladkor
    • 1   žlička mleti cimet
    • 2   žlice kokosovo olje
  • Preliv

    • 100   g sladkor v prahu
    • 1   kos vanilijev strok
    • 2   žlice sojin napitek

Priprava

  1. V manjšo posodico dodaj topel sojin napitek, 1 žlico sladkorja, polovico vrečke kvasa, premešaj in pusti stati okoli 10 minut, da se kvas aktivira.

  2. V večjo posodo dodaj kvasno mešanico, sladkor, cimet v prahu, sol, kokosovo olje, bučni pire in vse skupaj dobro premešaj.

  3. Dodaj polovico moke (140 g) in dobro premešaj.

  4. Dodaj še drugo polovico moke (140 g), dobro premešaj in testo gneti okoli 2-4 minute.

  5. Posodo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem, dodaj testo, ga pokrij in ga pusti vzhajati vsaj za 1 uro.

  6. V manjšo posodico dodaj sladkor, cimet v prahu, premešaj in postavi na stran.

  7. Na delovno površino dodaj nekaj moke, testo in ga razvaljaj v večji pravokotnik.

  8. Testo nato premaži s stopljenim kokosovim oljem in ga posuj z mešanico sladkorja in cimeta v prahu.

  9. Nato testo zavij v rulado, ga nareži (na polžke) in ga postavi na pekač za peko (obložen s peki papirjem).

  10. Pekač pokrij s kuhinjsko krpo in pusti testo vzhajati 30 minut.

  11. Pečico prižgi na 180 °C.

  12. Pekač z rolicami nato postavi v pečico za okoli 20-22 minut.

  13. V manjšo posodico dodaj sladkor v prahu, vanilijo, sojin napitek, premešaj in nato vse skupaj prelij čez (ohlajene) rolice.

  14. Serviraj še sveže.