Budina proteinska skleda

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Budina proteinska skleda image
Težavnost Lahko
Priprava 30 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

1 oseba
    • 60   g ajdova kaša
    •   sveža mlada špinača
    •   češnjev paradižnik
    •   čičerika
    •   korenje
    •   avokado
    •   popečen tofu
    •   bučna semena
  • Tahinijev preliv

    • 2   žlice tahini ali sezamova pasta
    •   ščepec sol
    •   ščepec poper
    • 0,25   žličk česen v prahu
    • 0,25   žličk čebula v prahu
    • 3   žlice voda
    • 1   žlička olje
    •   limonin sok

Priprava

  1. V posodo za kuhanje dodaj ajdovo kašo, sol, nekaj vode (okoli 500 ml), premešaj, zavri in kuhaj okoli 15-20 minut.

  2. V manjšo posodo za mešanje dodaj tahini, sol, poper, česen v prahu, čebulo v prahu, vodo, olje, limonin sok ter vse skupaj dobro premešaj.

  3. Na mizo postavi krožnik, dodaj svežo mlado špinačo, kuhano ajdovo kašo, češnjev paradižnik (narezan), čičeriko, korenje (naribano), avokado (narezan) in popečen tofu.

  4. Na koncu pa še vse skupaj posuj z bučnimi semeni in prelij s tahinijevim prelivom.