Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.
Bujta repa
Sestavine
8
število porcij
-
- 1 kg kisla repa
- 700 g svinjske kosti
- 150 g prosena kaša
- 60 g pšenična moka
- 48 ml olje
- 1 čebula
- 2 česen
- kumina
- lovorov list
- sladka paprika
- majaron
- kis
- sol
- poper
Priprava
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.