
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Repa Repa | 1 kg kg | |
Svinjska rebra Svinjska rebra | 700 g g | |
Prosena kaša Prosena kaša | 150 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | |
Olje Olje | 50 ml ml | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Kumina Kumina | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Mleta paprika Mleta paprika | ||
Majaron Majaron | ||
Kis Kis | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBujta repa
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.
- V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča.
- Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana.
- V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec.
- Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut.
- Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.
Recept: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto - prazniki 2014