Preprosto več za vas
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Repa Repa1 kg kg
Svinjska rebra Svinjska rebra700 g g
Prosena kaša Prosena kaša150 g g
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Olje Olje50 ml ml
Čebula Čebula1
Česen Česen2
Kumina Kumina
Lovorov list Lovorov list
Mleta paprika Mleta paprika
Majaron Majaron
Kis Kis
Sol Sol
Poper Poper

Bujta repa

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

  1. Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.
  2. V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča.
  3. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana.
  4. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec.
  5. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut.
  6. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.

Recept: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto - prazniki 2014