
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Repa Repa | 1 kg kg | ||
Svinjska rebra Svinjska rebra | 700 g g | ||
Prosena kaša Prosena kaša | 150 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | ||
Olje Olje | 50 ml ml | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Kumina Kumina | |||
Lovorov list Lovorov list | |||
Mleta paprika Mleta paprika | |||
Majaron Majaron | |||
Kis Kis | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBujta repa
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.
- V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča.
- Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana.
- V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec.
- Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut.
- Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.
Recept: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto - prazniki 2014