Bujta repa

Bujta repa image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

8 število porcij
    • 1   kg kisla repa
    • 700   g svinjske kosti
    • 150   g prosena kaša
    • 60   g pšenična moka
    • 48   ml olje
    • 1   čebula
    • 2   česen
    •   kumina
    •   lovorov list
    •   sladka paprika
    •   majaron
    •   kis
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.

    Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.