Preprosto več za vas
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kisla repa Kisla repa1 kg kg
Svinjske kosti Svinjske kosti700 g g
Prosena kaša Prosena kaša150 g g
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Olje Olje48 ml ml
Čebula Čebula1
Česen Česen2
Kumina Kumina
Lovorov list Lovorov list
Sladka paprika Sladka paprika
Majaron Majaron
Kis Kis
Sol Sol
Poper Poper

Bujta repa

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.