
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kisla repa Kisla repa | 1 kg kg | |
Svinjske kosti Svinjske kosti | 700 g g | |
Prosena kaša Prosena kaša | 150 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | |
Olje Olje | 48 ml ml | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Kumina Kumina | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Sladka paprika Sladka paprika | ||
Majaron Majaron | ||
Kis Kis | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBujta repa
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kosti z mesom dajte v lonec s hladno vodo. Pustite, da zavre, in počasi kuhajte pol ure.V lonec dodajte oprano naribano kislo repo in začimbe (kumino, lovorjev list, majaron, nekaj zrn popra) ter počasi kuhajte, da se repa zmehča. Dodajte oprano proseno kašo. Mešajte, da se ne prime dna posode. Kuhajte toliko časa, da je kaša kuhana. V ponvi segrejte olje, prepražite čebulo in moko, dodajte mleto papriko, dolijte mrzlo vodo in vlijte prežganje v lonec. Premešajte, po potrebi dosolite, zavrite in počasi kuhajte še pet minut. Bujto repo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.