Burger s cvetačnim polpetom

Burger s cvetačnim polpetom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

2 število porcij
  • Sestavine za cvetačne polpetke

    • 1   cvetača
    •   olje
    •   sol
    •   poper
    • 1   česen
    • 120   g kvinoja
    • 80   g drobtine
    • 3   jajca
    • 50   g sir
  • Ostale sestavine

    • 2   bombetka
    •   zelena solata
    • 10   šparglji
    • 2   sir v lističih
    •   avokado
    •   limonin sok
    • 2   jajca
    •   olje
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Cvetačo nareži na cvetke, razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli ter popopraj. Na kos alufolije položi celotno glavica česna, jo pokapaj z oljem in posoli ter popopraj, nato pa tesno zavij v culico. Culico položi poleg cvetače in vse skupaj peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C, dokler se cvetača ne zmehča in po robovih malenkost obarva. Kvinojo skuhaj v slani vodi po navodilih na embalaži, nato pa jo ohladi. V mešalnik daj pečeno in malenkost ohlajeno cvetačo ter olupljene stroke česna ter grobo zmiksaj (nikar v pire, le v koščke). Cvetačo, kvinojo, jajca, nariban sir, drobtine in pol žličke soli ter četrt žličke popra prenesi v skledo. Vse skupaj dobro premešaj in oblikuj v polpete. Polpete pred peko za 10 minut postavi v hladilnik. Polpete popeci v ponvi na segretem olju na obeh straneh. Nato na polpet položi sir in ponev vzemi z ognja. Šparglje popeci na olju, malo jih posoli in popopraj. V ponvici speci jajce na oko. Avokado pretlači, malenkost posoli in pokapaj z limoninim sokom.Sedaj burger sestavi - na dno bombetke daj avokado, nato solato, nadaljuj s polpetom, nanj razporedi šparglje, na šparglje pa jajce ter ugrizni.