Burger s cvetačnim polpetom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za cvetačne polpetke

Cvetača Cvetača 1
Olje Olje
Sol Sol
Poper Poper
Česen Česen 1
Kvinoja Kvinoja 120 g g
Drobtine Drobtine 80 g g
Jajca Jajca 3
Sir Sir 50 g g

Ostale sestavine

Bombetka Bombetka 2
Zelena solata Zelena solata
Šparglji Šparglji 10
Sir v lističih Sir v lističih 2
Avokado Avokado
Limonin sok Limonin sok
Jajca Jajca 2
Olje Olje
Sol Sol
Poper Poper

Burger s cvetačnim polpetom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deli recept
1:30 h
(0)

Priprava

Cvetačo nareži na cvetke, razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli ter popopraj. Na kos alufolije položi celotno glavica česna, jo pokapaj z oljem in posoli ter popopraj, nato pa tesno zavij v culico. Culico položi poleg cvetače in vse skupaj peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C, dokler se cvetača ne zmehča in po robovih malenkost obarva. Kvinojo skuhaj v slani vodi po navodilih na embalaži, nato pa jo ohladi. V mešalnik daj pečeno in malenkost ohlajeno cvetačo ter olupljene stroke česna ter grobo zmiksaj (nikar v pire, le v koščke). Cvetačo, kvinojo, jajca, nariban sir, drobtine in pol žličke soli ter četrt žličke popra prenesi v skledo. Vse skupaj dobro premešaj in oblikuj v polpete. Polpete pred peko za 10 minut postavi v hladilnik. Polpete popeci v ponvi na segretem olju na obeh straneh. Nato na polpet položi sir in ponev vzemi z ognja. Šparglje popeci na olju, malo jih posoli in popopraj. V ponvici speci jajce na oko. Avokado pretlači, malenkost posoli in pokapaj z limoninim sokom.Sedaj burger sestavi - na dno bombetke daj avokado, nato solato, nadaljuj s polpetom, nanj razporedi šparglje, na šparglje pa jajce ter ugrizni.