Preprosto več za vas
Burger s cvetačnim polpetom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za cvetačne polpetke

Cvetača Cvetača1
Olje Olje
Sol Sol
Poper Poper
Česen Česen1
Kvinoja Kvinoja120 g g
Drobtine Drobtine80 g g
Jajca Jajca3
Sir Sir50 g g

Ostale sestavine

Bombetka Bombetka2
Zelena solata Zelena solata
Šparglji Šparglji10
Sir v lističih Sir v lističih2
Avokado Avokado
Limonin sok Limonin sok
Jajca Jajca2
Olje Olje
Sol Sol
Poper Poper

Burger s cvetačnim polpetom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Cvetačo nareži na cvetke, razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli ter popopraj. Na kos alufolije položi celotno glavica česna, jo pokapaj z oljem in posoli ter popopraj, nato pa tesno zavij v culico. Culico položi poleg cvetače in vse skupaj peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C, dokler se cvetača ne zmehča in po robovih malenkost obarva. Kvinojo skuhaj v slani vodi po navodilih na embalaži, nato pa jo ohladi. V mešalnik daj pečeno in malenkost ohlajeno cvetačo ter olupljene stroke česna ter grobo zmiksaj (nikar v pire, le v koščke). Cvetačo, kvinojo, jajca, nariban sir, drobtine in pol žličke soli ter četrt žličke popra prenesi v skledo. Vse skupaj dobro premešaj in oblikuj v polpete. Polpete pred peko za 10 minut postavi v hladilnik. Polpete popeci v ponvi na segretem olju na obeh straneh. Nato na polpet položi sir in ponev vzemi z ognja. Šparglje popeci na olju, malo jih posoli in popopraj. V ponvici speci jajce na oko. Avokado pretlači, malenkost posoli in pokapaj z limoninim sokom.Sedaj burger sestavi - na dno bombetke daj avokado, nato solato, nadaljuj s polpetom, nanj razporedi šparglje, na šparglje pa jajce ter ugrizni.