
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za cvetačne polpetke
Cvetača Cvetača | 1 | ||
Olje Olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Česen Česen | 1 | ||
Kvinoja Kvinoja | 120 g g | ||
Drobtine Drobtine | 80 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Sir Sir | 50 g g |
Ostale sestavine
Bombetka Bombetka | 2 | ||
Zelena solata Zelena solata | |||
Šparglji Šparglji | 10 | ||
Sir v lističih Sir v lističih | 2 | ||
Avokado Avokado | |||
Limonin sok Limonin sok | |||
Jajca Jajca | 2 | ||
Olje Olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBurger s cvetačnim polpetom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačo nareži na cvetke, razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli ter popopraj. Na kos alufolije položi celotno glavica česna, jo pokapaj z oljem in posoli ter popopraj, nato pa tesno zavij v culico. Culico položi poleg cvetače in vse skupaj peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 200°C, dokler se cvetača ne zmehča in po robovih malenkost obarva. Kvinojo skuhaj v slani vodi po navodilih na embalaži, nato pa jo ohladi. V mešalnik daj pečeno in malenkost ohlajeno cvetačo ter olupljene stroke česna ter grobo zmiksaj (nikar v pire, le v koščke). Cvetačo, kvinojo, jajca, nariban sir, drobtine in pol žličke soli ter četrt žličke popra prenesi v skledo. Vse skupaj dobro premešaj in oblikuj v polpete. Polpete pred peko za 10 minut postavi v hladilnik. Polpete popeci v ponvi na segretem olju na obeh straneh. Nato na polpet položi sir in ponev vzemi z ognja. Šparglje popeci na olju, malo jih posoli in popopraj. V ponvici speci jajce na oko. Avokado pretlači, malenkost posoli in pokapaj z limoninim sokom.Sedaj burger sestavi - na dno bombetke daj avokado, nato solato, nadaljuj s polpetom, nanj razporedi šparglje, na šparglje pa jajce ter ugrizni.