Preprosto več za vas
Burrito skleda

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Tortilja Tortilja3
Riž Riž75 g g
Koruza Koruza150 g g
Čičerika Čičerika200 g g
Rumena paprika Rumena paprika
Tofu Tofu200 g g
Veganska kisla smetana Veganska kisla smetana
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Sojina omaka Sojina omaka
Sol Sol
Olje Olje
Začimbe Začimbe

Burrito skleda

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(4)

Priprava

Pečico prižgi na 200 °C. Tortilije nareži na trikotnike. Premaži jih z oljem, jih posoli in jim dodaj sladko papriko. Peci okoli 5-10 minut. Tofu nareži na dva dela in ga postavite na desko, obloženo s papirjem. Na tofu postavi še drugi del papirja in še eno desko. Vse skupaj obteži s knjigami in pusti stati 20 minut. S tem postopkom se bo iz tofuja odcedila večina zadržane vode. Tortilija čips vzemi iz pečice in ga ohladi. V multipraktik stresi tofu in zmešaj. V srednjo kozico zlij vodo, riž, sol. Zavri in kuhaj okoli 13 minut. V ponvi segrej olje in dodaj tofu, začimbe, paradižnik v tubi in sojino omako. Premešaj. V srednji posodici zmešaj skupaj vegansko kislo smetano in sladko papriko. Če je masa preveč gosta, postopoma dodajaj veganski napitek (sojin/kokosov/mandljev..) Na krožnik postavi riž, koruzo, papriko, čičeriko, tofu, tortilija čips. Prelij z omako iz veganske kisle smetane in sladke paprike. Burrito skledo lahko okrasiš še s peteršiljem.