
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bela čebula Bela čebula | 2 | |
Olje Olje | 24 ml ml | |
Jajca Jajca | 1 | |
Mleko Mleko | 240 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 165 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČebulni obročki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo narežeš na obročke, debele kot otroški mezinček, potem pa pripraviš maso za cvrtje. Zmešaš olje, jajce in mleko, dodaš moko in pecilni prašek in še enkrat dobro zmešaš. Najboljše, da kar z mikserjem, da bo masa čisto gladka. V veliki posodi segreješ olje, ta čas pa obročke pomokaš in jih potopiš v pripravljeno maso. Ko bo olje dovolj vroče, jih previdno spuščaš v posodo. Obročki so pripravljeni, ko se obarvajo kot zlatolaska. Vzameš jih iz olja, posoliš in počakaš, da se malo ohladijo.