Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

TežavnostSrednje
Kuhanje1:30 h

Priprava

    V večjo skledo stresi: mlete lešnike, mlete orehe, mleti kokos, mlete mandlje, vanilijev sladkor, pirino moko in pecilni prašek ter vse skupaj z žlico dobro premešaj. V kuhinjskega robota (lahko uporabiš tudi električni mešalnik) stresi kokosov sladkor in jajci ter pri najvišji hitrosti mešaj nekaj minut. Dodaj sok z okusom jabolka in hruške, javorjev sirup, namaz, pretlačeno banano, liofilizirane maline in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes stresi mešanico suhih sestavin in pri nižji hitrosti dobro premešaj. Model za krofe dobro namasti (najboljše bo, če uporabiš pršilo za namastitev pekačev, lahko pa ga premažeš tudi z maslom ali kokosovim oljem). Zmes s pomočjo vrečke za dresiranje nadevaj v pekač in peci 12 minut na 170°C.