Preprosto več za vas
Cheesecake pirvakov

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

podlaga

Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči200 g g
Pirini piškoti Pirini piškoti125 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje60 g g

krema

Mascarpone Mascarpone130 g g
Jajca Jajca1
Veganska kisla smetana Veganska kisla smetana100 g g
Pivo Pivo0,5 dl dl
Kokosov napitek Kokosov napitek80 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 ml ml
Dateljnov sirup Dateljnov sirup24 ml ml
Pirina moka Pirina moka60 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g

posip in preliv

Pekani Pekani
Dateljnov sirup Dateljnov sirup

Cheesecake pirvakov

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Podlaga: Piškote stresi v multipraktik in jih zmelji do finega. Dodaj stopljeno kokosovo olje in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Pekač za torte (20 cm) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago stresi v pekač in jo s prsti dobro pritisni ob dno.

Krema: Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke. Vse sestavine za kremo stresi v mešalnik in jih mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Zmes vlij po podlagi, po vrhu nadevaj še nekaj orehov pekan in peci 35 minut na 160˙C. Po vrhu prelij še dateljnov sirup.