Priprava
1. V skledo damo kremni sir, sladkor v prahu in zmešamo z metlico do gladke teksture. Na desko obloženo s papirjem za peko nažličkamo ali nabrizgamo kremni sir. Nažličkamo 10 kepic kremnega sira in jih postavimo v zamrzovalnik za 30-60 minut. 2. V skledo mešalnika damo maslo, kremni sir, beli, rjavi sladkor in sol. Uporabimo lopatasti nastavek in stepamo 1-2 minuti. 3. Dodamo jajce in vanilijev ekstrakt in stepamo le toliko, da dobimo enotno maso. 4. V skledo mešalnika presejemo moko in pecilni prašek. Mešamo le toliko, da dobimo enotno piškotno maso. 5. Jagode očistimo in narežemo na majhne koščke (5-7 mm). Jagode nežno vmešamo v piškotno maso. Pri mešanju pazimo, da jagod ne pretlačimo. 6. Piškotno maso pokrijemo in prestavimo v hladilnik za eno uro ali v zamrzovalnik za 20-30 minut, da se učvrsti. 7. Pečico segrejemo na 175 °C in pokrijemo pekač s papirjem za peko. 8. Za en piškot potrebujemo 70 g piškotne mase (2 žlici). Na pladenj nažličkamo 10 x po eno žlico piškotne mase. 9. Piškotno maso rahlo sploščimo in naredimo na sredini vdolbino. Vanjo položimo stisnjen kremni sir in čez položimo drugo žlico piškotne mase. Z rokami rahlo potlačimo in stisnemo skupaj odprte robove, da kremni nadev v celoti ujamemo v piškot. 10. Na pripravljen pekač položimo 5 piškotov tako, da je med njimi dovolj razmaka. 11. Piškote pečemo 15-18 minut pri 175 °C. Ko imajo piškoti porjavel rob jih vzamemo iz pečice in pustimo počivati na pladnju 5-10 minut. Nato jih prestavimo na mrežo, da se popolnoma ohladijo. 12. Ponovimo peko s preostalo količino piškotov.